Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Celníci ve Stříteži zastavili řidiče z Turecka. Během kontroly se rozplakal, pod postelí vezl dva migranty

Celníci na Vysočině řešili během během uplynulých několika dní hned několik případů. V prvním případě jde o dva muže, kteří byli nelegálně převáženi v úložném prostoru kamionu. Dále celníci kontrolovali řidiče, který převážel bez všech potřebných náležitostí cigarety a alkohol.

„Ve čtvrtek 31. března si mobilní hlídka Celního úřadu pro Kraj Vysočina vytipovala na dálnici D1 ke kontrole kamion turecké imatrikulace, který v přilehlém areálu celního úřadu ve Stříteži podrobila kontrole. Turecký řidič se při předložení dokladů k prováděné přepravě choval zjevně nervózně a po výzvě k otevření úložných prostor se rozplakal. Poté zavolal do kabiny a z prostoru pod postelí vylezly dvě osoby," popisuje v tiskové zprávě Richard Zeman, mluvčí Celního úřadu pro Kraj Vysočina.

Oba šestadvacetiletí muži předložili turecké doklady totožnosti a byla u nich provedena kontrola na přítomnost zbraně s negativním výsledkem. Řidič na otázku, jak se oba cestující do vozidla dostali, odpověděl, že je naložil na parkovišti v Maďarsku a že chtěli převézt do Německa. „Následně celníci předali zadržené osoby kolegům z Policie ČR k dalšímu řízení," dodává Zeman. 

Podvod za 80 tisíc korun 

V pondělí 4. dubna nasměrovali celníci ke kontrole do areálu celního úřadu dodávkové vozidlo bulharské imatrikulace. Přestože řidič tvrdil, že alkohol, cigarety či jiné zboží podléhající zákazům či omezení, nepřepravuje, bylo v zavazadlovém prostoru vozidla a uvnitř pod sedačkami nalezeno 100 kartonů cigaret opatřených bulharskou tabákovou nálepkou a 52 lahví různých druhů alkoholu. „Řidič přiznal, že toto zboží veze do Německa do svého obchodu. Jelikož nedokázal předložit doklady prokazující zdanění vybraných výrobků, byly mu cigarety i lihoviny zajištěny. Únik na spotřební dani přesáhl 80 tisíc korun," vyčíslil Richard Zeman. 

Dalších 35 kartonů cigaret zajistili vysočinští celníci v úterý večer při kontrole slovenského vozidla na silnici I/38 u čerpací stanice Hladov. 

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa ČR

Štítky zadržení, migrant, Turecko, cigarety, alkohol, celní správa, celník, Kraj Vysočina, cigareta, Střítež, Německo, Dálnice D1, Policie České republiky, Maďarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Celníci ve Stříteži zastavili řidiče z Turecka. Během kontroly se rozplakal, pod postelí vezl dva migranty | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.