Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Další kontrola, další odhalení řidiče u Velkého Beranova. Vezl zeleninu a byl přetížený o 117 procent

Policisté z dálničního oddělení Velký Beranov odhalili v úterý 15. února dalšího hazardéra s přetíženou dodávkou. Vozidlo, které projíždělo po dálnici rychlostí 130 kilometrů v hodině, policisté kontrolovali na 129,5 kilometru ve směru jízdy na Brno, kde se vozidlo podrobilo kontrole a nízkorychlostnímu vážení.

Vozidlo mělo české registrační značky a za jeho volantem seděl cizinec. „Na nákladové ploše vozidla s nejvyšší povolenou hmotností 3,5 tuny cizinec vezl neuvěřitelných 7,7 tuny potravin, což znamená, že byl přetížen o více než čtyři tuny, tedy přetížení dosahovalo 117 procent," popisuje Dana Čírtková, mluvčí policistů. 

Policisté uložili řidiči na místě pokutu ve výši 15 tisíc korun a dopravci – české firmě – hrozí pokuta ve správním řízení ve výši 45 tisíc korun. „Řidiči jsme zakázali další jízdu a musel náklad přeložit na jiné vozidlo," doplnila policejní mluvčí. 

Pravidelným kontrolám dodávkových vozidel se policisté věnují v rámci běžného výkonu služby téměř denně. Se stejným zaměřením často dělají mimořádné dopravně bezpečnostní akce, a to nejen na dálnici D1, ale také na silnicích nižších tříd.

Podobný případ policisté zaznamenali také v pondělí 14. února. „Při kontrole dodávkového vozidla, jehož nejvyšší povolená hmotnost činila 3,5 tuny, měl řidič naloženo o 3,1 tuny více, což představovalo přetížení o 89 procent. Policisté řidiči uložili kauci ve výši 36 tisíc korun a zakázali mu další jízdu," řekla Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Dodávka na D1 byla během vážení přetížená o 89 procent. Řidič dostal pokutu 36 tisíc korun

Policisté z dálničního oddělení Velký Beranov v pondělí 14. února odpoledne kontrolovali dodávky a nákladní vozidla. Konkrétně je zajímalo jejich případné přetížení. V jednom případě padla pokuta, protože jeden z řidičů byl přetížený o 89 procent.

Ke kontrole zasílám také fotografie, na jedné z nich – D1 – potraviny 4 - jsou velice zřetelně vidět prohnutá listová péra zadní nápravy, takže jízda s takovým vozidlem je při tak vysoké rychlosti na dálnici D1 obrovským rizikem nejen pro samotnou posádku vozidla, ale také pro ostatní řidiče.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky vážení, kontrola, policie, dálnice, D1, pokuta, Velký Beranov, Brno

Další kontrola, další odhalení řidiče u Velkého Beranova. Vezl zeleninu a byl přetížený o 117 procent | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.