Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ztratila se cestou z narozeninové oslavy, policisté po ní pátrají už patnáct let

Unikátní cestou se rozhodl jít Úřad služby kriminální policie a vyšetřování. Koncem loňského roku připravil kalendář nevyřešených případů, jehož několik desítek kusů má k dispozici každá věznice. Každý měsíc se v kalendáři objevují dva neobjasněné případy. Policie doufá, že odsouzení některé z případů rozpoznají nebo budou znát jiné osoby, které mají s případy nějakou spojitost. Všechny případy z kalendáře postupně zveřejní i Drbna.

„Policisté každoročně řeší tisíce případů závažné trestné činnosti. Některé z nich jsou natolik složité, že jejich vyšetřování trvá roky a pracují na něm desítky kriminalistů. Přestože se může stát, že stopy vedoucí k pachateli po delší době vychladnou, tak ale není prostor na to být méně ostražití, protože kdykoliv může nastat zásadní zvrat,“ uvádí policisté k vzniku kalendáře.

Policejní prezidium se inspirovalo v zahraničí. Velký úspěch měl tento nápad v Nizozemí. V USA se zase vězňům každoročně rozdávají karty s neobjasněnými případy.

Osudná cesta z narozeninové oslavy

Na lednové stránce kalendáře policisté zveřejnili případ, který řeší už patnáct let. Přesně 16. ledna 2007 se mezi pohřešovanými objevila Marie Pajerová z Havlíčkova Brodu, kterou vidíte na hlavní fotce. „Poslední stopy o ní jsou ze dne 11. ledna 2007. Ve Světlé nad Sázavou slavila své narozeniny. Kolem půlnoci odešla z restaurace neznámo kam,“ popisuje policie. Od té doby se nehlásí rodině ani známým.

Marie Pajerová by měla být vysoká 160 až 165 centimetrů. Tehdy měla obarvené vlasy, hnědé oči a jizvy na břiše a pravém předloktí. Na levém a pravém rameni měla mateřská znaménka.

Jakékoliv informace, které by mohly pomoci s objasněním případů, můžete zasílat na e-mail kalendar@pcr.cz.

Ohodnoť článek

Štítky pátrání, pohřešovaná, Marie Pajerová, Policie ČR, policie, Policejní prezidium České republiky, USA, Nizozemsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ztratila se cestou z narozeninové oslavy, policisté po ní pátrají už patnáct let | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.