Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Veřejnost pomohla. Chodce na I/38 smrtelně zranil řidič v náklaďáku s rakouskou registrační značkou

, aktualizováno 26. října 2021, 13:39

Jihlavští policisté se v neděli 24. října obrátili prostřednictvím médií na širokou veřejnost s naléhavou výzvou svědkům, kteří by mohli poskytnout informace k tragické dopravní nehodě. K té došlo v neděli kolem půl jedné ráno na silnici I/38 mezi Stonařovem a Dlouhou Brtnicí. Střet s autem nepřežil pětačtyřicetiletý chodec.

Řidič vozidla, který měl na nehodě účast, z místa ujel. Tělo chodce objevili na silnici až projíždějící řidiči, kteří věc oznámili na lince 158.

„Již při prvotním ohledání místa dopravní nehody bylo zřejmé, že chodce srazilo neznámé projíždějící vozidlo. Na místě po střetu zůstaly části nárazníku a další části, které kriminalisté ještě v noci zajistili. Po rozednění se policisté na místo vrátili, aby znovu důkladně místo ohledali. Důkladnou prohlídkou místa a vyhodnocením kamerových záznamů z předpokládané trasy bylo již v neděli téměř jisté, že účast na nehodě mělo nákladní vozidlo značky MAN bílé barvy, které musí mít poškozenou přední levou část vozidla,“ popisuje Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Pětačtyřicetiletý chodec dnes brzy ráno zemřel na silnici I/38, konkrétně mezi Stonařovem a Dlouhou Brtnicí. Srazil ho řidič, který však z místa odjel. Policisté nyní hledají důležité svědky. Přichází s novým poznatkem. Vypadá to, že řidič, který...

Na základě zveřejněných výzev v médiích i na sociálních sítích policisté přijali velké množství poznatků od veřejnosti. „Všechny jsme prověřili a porovnali s poznatky, které kriminalisté získali. Po důkladném šetření se podařilo kriminalistům v pondělí 25. října ustanovit nákladní vozidlo, které mělo na nehodě účast. Jednalo se skutečně o nákladní vozidlo značky Man bílé barvy, které mělo rakouskou registrační značku,“ dodává Čírtková.

V současné době probíhají nezbytné procesní úkony v rámci mezinárodní policejní spolupráce s cílem ustanovit v Rakousku řidiče tohoto vozidla.

„Chtěli bychom touto cestou poděkovat všem novinářům za odpovědný přístup a za rychlé zveřejnění naší výzvy případným svědkům. Stejně tak děkujeme všem, kteří nám poskytli důležité poznatky,“ uvedl Aleš Indra, ředitel územního odboru Jihlava.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky nehoda, I/38, úmrtí, chodec, svědek, výzva, veřejnost, havárie, Stonařov, Dlouhá Brtnice, nákladní automobil, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veřejnost pomohla. Chodce na I/38 smrtelně zranil řidič v náklaďáku s rakouskou registrační značkou | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.