Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Příležitost dělá zloděje. Majitel pozemku nechal klíč v brance, z garáže zmizely věci za bezmála 25 tisíc

Hned ze dvou trestných činů je podezřelý zatím nezjištěný zloděj, který se v přesně nezjištěnou dobu, zřejmě v noci z 27. srpna na sobotu 28. srpna, dostal na pozemek u domu v katastru obce Jitkov na Havlíčkobrodsku. Pachatel si odemknul a poté otevřel vstupní branku na pozemek. Využil neopatrnosti majitele, který nechal klíč v zámku z vnitřní strany branky.

„Poté zloděj vnikl vraty do zděné neuzamčené garáže, jejíž prostor prohledal a odcizil různé elektrické nářadí. Majiteli vznikla krádeží škoda ve výši nejméně 23 500 korun. Policisté místo činu ohledali, zadokumentovali a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody a krádeže. Po pachateli i odcizených věcech policisté pátrají,“ sdělila k případu Dana Čírtková, mluvčí policistů.

V této souvislosti policisté apelují na všechny majitele domů, chat a bytů, aby byli velice důkladní při zajištění svých objektů proti vstupu případných zlodějů. „Důležité je vždy zkontrolovat, zda-li jsme objekty řádně uzamkli. Nikdy nenechávejme klíče od domů, bytů nebo rekreačních chat schované u objektu tak, aby je mohl případný zloděj snadno nalézt a pomocí klíčů se pak dostat dovnitř. Stejné varování platí pro případ zamčených branek na zahrady. Nikdy nenechávejme z vnitřní strany klíče v zámku, protože případný zloděj toho snadno využije,“ upozorňuje mluvčí Čírtková.


 


 

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky zloděj, krádež, klíč, branka, neopatrnost, garáž, pozemek, dům, okres Havlíčkův Brod, Jitkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příležitost dělá zloděje. Majitel pozemku nechal klíč v brance, z garáže zmizely věci za bezmála 25 tisíc | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.