Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policisté během nedělního večera pátrali po dvou nemocných mužích. Zapojil se i vrtulník

Šťastný konec mají dvě pátrání, do kterých byl nasazen kromě několika hlídek i policejní vrtulník. Policisté pátrali v neděli ve večerních a nočních hodinách hned po dvou mužích, kteří odešli z domova a jejich blízcí v obavě o jejich život a zdraví kontaktovali Policii ČR.

„V neděli 4. dubna deset minut po půl deváté večer jsme přijali na integrovaném operačním středisku na lince 158 oznámení o pohřešování devětašedesátiletého muže, který odešel kolem sedmnácté hodiny odpoledne z domu v malé obci na Havlíčkobrodsku. Měl namířeno ke svému sousedovi, k němuž ale nedošel. Vzhledem k tomu, že muž trpí zdravotními problémy, jeho rodina se bála o jeho život. Do pátrací akce se zapojilo několik policejních hlídek, včetně policejních psovodů. Policistům pomáhali také příslušníci Armády České republiky,“ jmenuje první případ policejní mluvčí Dana Čírtková s tím, že do pátrání byl nasazen také vrtulník Letecké služby Policie ČR.

Během zjišťování podrobného popisu pohřešovaného muže bylo zjištěno, že v místní části Havlíčkova Brodu se pohybuje muž, který působí velmi zmateně.

„Muže přivezli strážníci Městské policie Havlíčkův Brod na místní obvodní oddělení k ověření totožnosti. Potvrdilo se, že se skutečně jedná o pohřešovaného muže. Po prohlídce lékařem si muže převzali jeho rodinní příslušníci,“ dodává mluvčí Čírtková.

Policii zavolala mužova dcera 

Podobný scénář mělo další nedělní pátrání, kdy kolem dvaadvacáté hodiny policisté přijali oznámení o pohřešování devětasedmdesátiletého muže z malé obce na Pacovsku. Muž odešel kolem osmnácté hodiny z místa svého bydliště společně se svým psem. Pohřešování oznámila policistům jeho dcera, která měla obavu o jeho život.

„Důvodem byla skutečnost, že i tento muž trpěl zdravotními obtížemi a ty mohly výrazně ovlivnit jeho orientaci v místě, kde se aktuálně pohyboval. Rozběhlo se pátrání, do kterého se zapojil také policejní vrtulník, který kolem půlnoci muže našel na cestě zhruba jeden kilometr od místa jeho trvalého bydliště. Muž byl v pořádku a do další péče si ho převzala jeho dcera,“ informovala o druhém případu mluvčí Čírtková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky pátrání, neděle, policie, vrtulník, Policie České republiky, Armáda České republiky, Letecká služba Policie ČR, okres Havlíčkův Brod, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté během nedělního večera pátrali po dvou nemocných mužích. Zapojil se i vrtulník | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.