Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Čtyři mladíci přes internet vylákali muže na Karlovo náměstí. Tam ho napadli a chtěli mu vzít hodinky a tašku

Čtyři mladí muži byli nyní obviněni ze zvlášť závažného zločinu. Mají totiž na svědomí loupežné přepadení na ulici v Třebíči, došlo k němu v pátek 26. února. Mohou si posedět až deset let za mřížemi.

K případu došlo v pátek 26. února v lokalitě Karlova náměstí. Uvedená čtveřice mužů na ulici přepadla teprve devatenáctiletého muže, kterému se snažili za použití násilí vzít tašku a hodinky.

„Po předchozí vzájemné dohodě ho jeden z nich prostřednictvím komunikace na sociální síti vylákal na náměstí, kde ho všichni fyzicky napadali s cílem zmocnit se jeho věcí. Snažili se mu strhnout jeho příruční tašku a vzít hodinky, čemuž se přepadený muž aktivně bránil. Vyhrožovali mu, opakovaně ho udeřili a kopali, přičemž se následně podařilo napadenému utéct a schovat se u svých známých,“ popisuje Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Zmocnit tašky se pachatelům nepodařilo. Napadený muž utrpěl mimo jiné poranění na hlavě. Vznikla mu škoda také rozbitím mobilního telefonu.

Oznámení o přepadení muže přijali policisté po sedmé hodině večer. Útočníci po činu z místa utekli.

Hledal i policejní psovod 

Do lokality náměstí ihned vyjely policejní hlídky a strážníci městské policie. „Na základě zjištěných informací k popisu pachatelů začali ve městě po podezřelých okamžitě pátrat, do hledání se zapojil také policejní psovod. Přepadený muž utrpěl drobnější zranění, které si nevyžadovalo okamžité lékařské ošetření,“ dodává Kroutilová.

Prověřování případu převzali kriminalisté třebíčského územního odboru a na dopadení pachatelů úzce spolupracovali s policisty obvodního oddělení. V krátké době se jim podařilo natipovat podezřelé muže. „Tři z nich dopadli ve městě ještě do půlnoci a čtvrtého muže důvodně podezřelého ze spáchání násilného trestného činu policisté vypátrali a zadrželi v Třebíči následující den dopoledne. Všichni čtyři zadržení byli převezeni na oddělení policie a umístěni do policejních cel,“ pokračuje mluvčí Kroutilová.

Kriminalisté shromáždili důkazy a na jejich základě poté policejní komisař zahájil trestní stíhání čtyř mladých mužů, jeden je z Třebíče, dva z Brněnska a jeden z Jihlavska. „Muži ve věku mezi osmnácti a jednadvaceti lety byli obviněni ze zvlášť závažného zločinu loupeže spáchané ve spolupachatelství,“ řekl Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Tři z obviněných již byli v minulosti soudně trestáni, přičemž dva z nich za násilnou trestnou činnost.

Až na deset let do vězení 

Policejní komisař podal na všechny čtyři obviněné muže podnět k podání návrhu na vzetí do vazby. Poté, co soud rozhodl o jejich vzetí do vazby, eskortovali policisté muže do věznice.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za spáchaný trestný čin lze uložit trest odnětí svobody až na deset let,“ zakončil vedoucí třebíčských kriminalistů.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky loupež, napadení, zranění, krádež, Třebíč, Karlovo náměstí, policie, hodinky, Milan Špaček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyři mladíci přes internet vylákali muže na Karlovo náměstí. Tam ho napadli a chtěli mu vzít hodinky a tašku | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.