Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nenapravitelný zloděj rybích pochutin dopaden v Jihlavě. Často mění místo pobytu

Jihlavští policisté řeší případ nenapravitelného recidivisty, který si krádeže může posedět až osm let ve vězení. Na svědomí má dokonce i napadení zaměstnance v obchodě.

Tentokrát se šestadvacetiletý zloděj zaměřil na krádeže rybích pochoutek. „Ke spáchání „rybí“ krádeže došlo v sobotu 16. ledna a následující neděli v jihlavské prodejně. V jednom případě přišel pachatel do obchodu ve večerních hodinách, v druhém po poledni. Odcizil celkem přes 200 konzerv a necelé dvě desítky rybího krému. Zboží po celých platech vkládal do tašky a poté z prodejny v obou případech odešel bez zaplacení. Následně přijali policisté oznámení a krádeže začali prověřovat,“ jmenuje Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Policisté na základě šetření zjistili, že se jedná o stejného pachatele, který o týden dříve kradl v jiném obchodě alkohol. V tomto případě byl v prodejně ještě s komplicem, vzali z regálu lahve a uložili je do tašky. S taškou s odcizeným zbožím za bezmála pět tisíc korun pak muž chtěl odejít prostorem vstupu, aniž by zaplatil.

„Krádež zaregistrovaly zaměstnankyně prodejny a snažily se mu v tom zabránit, muž ale odmítl spolupracovat a chtěl odejít i za použití násilí. O tašku s odcizeným zbožím sice muž přišel, vzhledem ke své fyzické převaze se mu ale podařilo utéct a odnesl si s sebou jednu lahev alkoholu,“ říká mluvčí Kroutilová.

Skončil v policejní cele 

Po podezřelém muži, který nepobývá v konkrétním bydlišti a svoje aktuální místo pobytu nahodile mění, policisté intenzivně pátrali a minulý týden se jim ho podařilo nalézt v Jihlavě. Muže důvodně podezřelého ze spáchání trestné činnosti zadrželi a byl umístěn do policejní cely.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař jeho trestní stíhání. „Šestadvacetiletý muž byl obviněn ze spáchání zločinu krádeže, zločinu vydírání spáchaného na svědkovi a přečinu výtržnictví,“ řekl Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž krádež spáchal v době, kdy je na území republiky vyhlášen nouzový stav, což je pro něho přitěžující okolnost.

Jak se ukázalo, uvedený zloděj rozhodně nekradl poprvé. V minulosti byl muž již opakovaně soudně trestán zejména za majetkovou trestnou činnost. Naposledy byl odsouzen za krádež vloni v létě k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou až do poloviny roku 2023. Navíc je ještě vyšetřován v souvislosti s další majetkovou trestnou činností.

Posedí si až osm let 

Odcizené potraviny muž prodal náhodným osobám a peníze použil pro vlastní potřebu. Jednání jeho spolupachatele kriminalisté také řeší.  

Na obviněného šestadvacetiletého muže podal policejní komisař státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl obviněný muž vzat do vazby a poté ho policisté eskortovali do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují.

„Za spáchaný trestný čin lze uložit trest odnětí svobody až na osm let,“ dodal vedoucí jihlavských kriminalistů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky zloděj, rybí, recividista, krádež, policie, Jihlava, obchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nenapravitelný zloděj rybích pochutin dopaden v Jihlavě. Často mění místo pobytu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.