Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V jihlavské firmě ukradl elektrokolo, v Kostelci přepravky s pečivem. Hrozí mu 8 let za mřížemi

Spravedlivosti nakonec neutekl recidivista, který se na Jihlavsku dopouštěl majetkové trestné činnosti. Nyní ho dopadli policisté a hrozí mu až osmiletý pobyt za mřížemi.

V druhé polovině listopadu došlo v Jihlavě k vloupání do objektu firmy, odkud si uvedený zloděj v časných ranních hodinách odvezl elektrické jízdní kolo. „Přivolaní policisté provedli na místě ohledání a zadokumentování. Krádeží kola vznikla majiteli škoda přes deset tisíc korun, další škoda za přibližně tři tisíce korun byla způsobena poškozením. Provedeným šetřením se policistům podařilo podezřelého muže dopadnout. Odcizené jízdní kolo vydal a převzal si jej zpět jeho majitel. Jednalo se o šestatřicetiletého muže z Jihlavska, který byl v minulosti již opakovaně soudně trestán za různorodou trestnou činnost,“ sdělila Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Naposledy mu byl uložen soudem trest odnětí svobody a aktuálně byl na něho vydán soudem příkaz k dodání do výkonu trestu.

Kriminalisté podezřelého muže zadrželi a umístili ho do policejní cely. Na základě šetření dále zjistili, že vloupání do objektu v Jihlavě není jeho jediným protiprávním jednáním. V druhé polovině října a na začátku listopadu se totiž dopustil dvakrát krádeže v Kostelci. V obou případech odcizil v brzkých ranních hodinách přepravky s pečivem, a způsobil tak celkovou škodu za téměř 1500 korun.

„Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání šestatřicetiletého muže, obviněn byl ze spáchání zločinu krádeže. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Obviněného muže odvezli policisté po provedení všech nezbytných procesních úkonů do věznice za účelem výkonu jeho předchozího uloženého trestu odnětí svobody,“ doplnila Kroutilová.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krádež, elektrokolo, pečivo, Jihlava, Kostelec, policie, vězení, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jihlavské firmě ukradl elektrokolo, v Kostelci přepravky s pečivem. Hrozí mu 8 let za mřížemi | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.