Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zběsilá jízda řidiče Octavie. Registrační značku si na D1 zakryl obalem od bonbonů

Policisté na integrovaném operačním středisku přijali v pátek 11. září odpoledne kolem šestnácté hodiny oznámení, že po dálnici D1 jede ve směru na Brno řidič osobního vozidla Škoda Octavia s českou registrační značkou. Podle volajícího jel velmi agresivně a svou jízdou ohrožoval ostatní řidiče.

Z oznámení navíc vyplývalo, že na vozidle je částečně něčím zakrytá registrační značka, což neumožňuje její identifikaci. V době oznámení se vozidlo pohybovalo na 82. kilometru dálnice D1.

„Operační důstojník předal pokyn nejbližším hlídkám na dálnici D1. Jedna z hlídek si na průjezd vozidla počkala na 90. kilometru ve směru na Brno. Tato hlídka zaznamenala průjezd vozidla a z vozidla poté dala signál k následování a zastavila jej na parkovišti na 95,8 km ve směru na Brno.  Policisté vyzvali řidiče k předložení dokladů potřebných pro provoz a řízení vozidla,“ popisuje Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Obal byl pevně zastrčený 

Sedmatřicetiletý řidič ve vozidle cestoval sám. Policisté vozidlo důkladně ohledali a zjistili, že na zadních dveřích zavazadlového prostoru v plastovém rámečku, kde je umístěna registrační značka, je zastrčený papírový obal od bonbónů. Tím byla podstatně snížena čitelnost tabulky s registrační značkou.  Tento papírový obal byl do rámečku pevně zastrčený, takže bylo vyloučeno, aby se za plastový rámeček dostal samovolně během jízdy vozidla.

„Řidič se tak dopustil přestupku v dopravě, který ale nebylo možné vyřešit na místě uložením pokuty v příkazním řízení. Přestupek policisté zadokumentovali a odevzdali k projednání místně příslušnému správnímu orgánu obce s rozšířenou působností,“ doplnila Čírtková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky D1, dálnice, registrační značka, doprava, přestupek, SPZ, Dálnice D1, Škoda Octavia, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zběsilá jízda řidiče Octavie. Registrační značku si na D1 zakryl obalem od bonbonů | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.