Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

To byla pořádná šichta. Na Vysočině odklízeli hasiči po bouřkách stromy na desítkách míst

Hasiči na Vysočině odklízeli včera v podvečer po bouřkách stromy ze silnic na desítkách míst. Během dvou hodin od 18 hodin měli podle informací, které zveřejnili na webu, přes sto výjezdů, zasahovali ve všech částech kraje. Spadlý strom podle Českých drah zastavil provoz na železnici mezi Světlou nad Sázavou a Ledčí nad Sázavou, na trati mezi Havlíčkovým Brodem a Tišnovem jsou výpadky elektřiny.

„Do úterních 20 hodin jsme neměli informace  informace o tom, že by na Vysočině byli při těchto událostech zranění lidé,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Vyvrácené stromy hasiče zaměstnávaly například v Jimramově nebo v Milovech u Sněžného na Žďársku, Havlíčkově Borové, ve Světlé nad Sázavou nebo v Trnavě na Třebíčsku.

Před bouřkami se teploty na Vysočině dostaly i nad 30 stupňů Celsia. Nejvyšší teplotu, 34,3 stupně Celsia, zaznamenala meteorologická stanice v Dukovanech na Třebíčsku. „Teplotní rekordy pro dnešek ale nepadly,“ řekl Peter Hruška z brněnského pracoviště Českého hydrometeorologického ústavu.

Foto Marek Pojer | Zdroj ČTK

Štítky ČR, počasí, hasiči, železnice, bouře, Vysočina, strom, Kraj Vysočina, bouřka, Světlá nad Sázavou, České dráhy, Havlíčkův Brod, Tišnov, Ledeč nad Sázavou, okres Třebíč, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

To byla pořádná šichta. Na Vysočině odklízeli hasiči po bouřkách stromy na desítkách míst | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.