Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Policie šetří incident ve firmě, cizinec zaútočil na jiného muže. Hrozí mu 10 let za mřížemi

Policisté v Třebíči vyšetřují incident, ke kterému došlo v pátek 26. června dopoledne v areálu jedné z firem. Poprali se tam dva muži, jeden z nich musel být kvůli svému zranění odvezen do nemocnice.

„Dva muži, oba cizinci, se potkali v pátek 26. června v dopoledních hodinách v areálu firmy, kam přijeli každý zvlášť v souvislosti se zaměstnáním. Mladší z mužů ale nečekaně navázal na jejich konflikt z předchozího dne, ke kterému došlo na ubytovacím zařízení, a na sedmatřicetiletého muže náhle zaútočil. Srazil ho k zemi a tloukl pěstmi zejména do oblasti hlavy, poté odešel,“ popisuje incident Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Napadený cizinec utrpěl při útoku zranění, která si vyžádala lékařské ošetření s následnou hospitalizací v třebíčské nemocnici. Policisté následně přijali oznámení o napadení a případ začali prověřovat. Zjistili veškeré dostupné informace o podezřelém a začali po něm okamžitě pátrat.

Ještě ten den ho vypátrali, a to kolem 17. hodiny na ulici v části Horka – Domky. Muže zadrželi a odvezli ho na oddělení policie. Zadržený muž skončil v policejní cele. 

Zlomenina v obličeji 

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání cizince. „Čtyřiadvacetiletý muž byl obviněn ze spáchání pokusu zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví,“ řekl Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality.

„Napadený muž utrpěl při útoku mimo jiné zlomeninu v oblasti obličeje. S ohledem na způsob a razanci útoku mohlo ale dojít k ještě vážnějšímu zranění, ke kterému nedošlo jen shodou skutečností nezávislých na vůli obviněného muže,“ dodává Kroutilová.

Na obviněného muže byl podán návrh na vzetí do vazby. Poté, co soud rozhodl o jeho vzetí do vazby, eskortovali policisté muže do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za spáchaný trestný čin lze uložit trest odnětí svobody až na deset let,“ zakončil Milan Špaček.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky útok, agrese, napadení, firma, policie, úraz, Třebíč, Milan Špaček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie šetří incident ve firmě, cizinec zaútočil na jiného muže. Hrozí mu 10 let za mřížemi | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.