Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policisté ve vlaku zpacifikovali mladou agresivní ženu. Ohrožovala je nožem

Dramatický zásah mají na svém kontě policisté ze Žďáru nad Sázavou. Na základně oznámení na lince 158 byli vysláni do prostor železniční stanice ve Žďáru. Na místo vyjížděli kvůli agresivní ženě.

„V prázdném kupé odstavené vlakové soupravy se nacházela žena, která držela v ruce nůž a odmítala vagón opustit, a to i přes opakované výzvy pracovníka nádraží. Policisté po příjezdu na místo ženu vyzvali, aby z odstaveného vagónu vystoupila, ale ona na jejich výzvy nereagovala. K zasahujícím policistům se snažila přiblížit a zaútočit na ně s nožem v ruce. Policisté použili donucovací prostředky - hrozbu namířenou střelnou zbraní.  Vzhledem k tomu, že žena nereagovala a stále postupovala s nožem v ruce proti zasahujícím policistům, kteří se tak ocitli v bezprostředním ohrožení zdraví a života, jeden z policistů použil služební zbraň,“ popisuje horké chvíle Dana Čírtková, mluvčí policistů. Poté policista využil okamžiku překvapení a za použití hmatů a chvatů ženu zajistil.

Žena při zákroku utrpěla zranění. Na místě ji nejdříve ošetřili policisté a přivolali lékaře. „Vzhledem k ženině špatnému psychickému stavu ji záchranáři za asistence policistů převezli nejdříve na ošetření do zdravotnického zařízení a poté do psychiatrické nemocnice v Jihlavě, kde zůstala hospitalizovaná. Dalším šetřením policisté zjistili, že se jedná o čtyřiadvacetiletou ženu s trvalým pobytem v severních Čechách,“ pokračuje Čírtková.

Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě a trestného činu nebezpečného vyhrožování. Případem se zabývají kriminalisté z oddělení obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Žďár nad Sázavou.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky útok, agrese, nůž, vlak, policie, Žďár nad Sázavou, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté ve vlaku zpacifikovali mladou agresivní ženu. Ohrožovala je nožem | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.