Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Opilý muž boural v lese a snažil se přivolat si pomoc. To se mu nakonec nepodařilo

Jízda pod vlivem alkoholu a k tomu vysoká rychlost byla příčinou sobotní nehody motorkáře, která se stala na Novoměstsku. Před 23. hodinou dostali policisté oznámení o pohřešování muže, který měl kolem osmnácté hodiny odjet z malé obce na Novoměstsku do místa svého trvalého bydliště. Tam ale nedojel a příbuzní se o něj začali bát, a proto se obrátili na policisty s prosbou o pomoc.

„Do pátrání po možném pohybu muže na motocyklu se zapojili policisté z obvodního oddělení v Novém Městě na Moravě, kteří pátrali v obci, kde se měla konat oslava, a také v okolí obce. Prověřili možné trasy, po nichž mohl muž na motocyklu jet. Muže kolem půlnoci našli policisté těžce zraněného v lesním porostu mezi obcemi Míchov a Koníkov. Policisté muži na místě poskytli první pomoc a přivolali zdravotnickou záchrannou službu,“ sdělila k nehodě Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Sanitka muže převezla do novoměstské nemocnice. Zároveň mu byl proveden test na přítomnost alkoholu v krvi – ten měl pozitivní výsledek, a to 0,44 promile alkoholu.

Narazil do ležícího stromu 

„Dalším šetřením jsme zjistili, že třiatřicetiletý řidič s motocyklem tovární značky Yamaha projížděl po místní komunikaci v lesním úseku ve směru od křižovatky se silnicí III/36034 směrem ke křižovatce. Na přímém úseku komunikace ve stoupání nepřizpůsobil rychlost jízdy, a nejel takovou rychlostí, aby mohl zastavit motocykl na vzdálenost, na kterou má rozhled. S motocyklem narazil do jehličnatého stromu ležícího přes komunikaci,“ popisuje Dana Čírtková.

Při dopravní nehodě se muž zranil, a i přes vážné poranění se snažil dostat se z místa a přivolat si pomoc. To se mu bohužel vzhledem k jeho poranění nepodařilo a našli ho až po několika hodinách od nehody policisté z obvodního oddělení Nové Město na Moravě.

„Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na motocyklu ve výši asi 30 tisíc korun. Provedeným šetřením na místě nehody bylo zjištěno, že řidič při jízdě v daném místě nerespektoval svislou dopravní značku zákaz vjezdu všech motorových vozidel,“ dodala Čírtková.

Ohodnoť článek

Foto Drbna

Štítky nehoda, alkohol, les, pátrání, policie, motocykl, Novoměstsko, havárie, Nové Město na Moravě, Yamaha, Míchov, Koníkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý muž boural v lese a snažil se přivolat si pomoc. To se mu nakonec nepodařilo | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.