Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Dvojice vandalů poškodila zaparkované auto. Na pomoc si vzali kladivo a golfovou hůl

Zřejmě nenapravitelná je dvojice mužů, kteří na konci května poškodili zaparkované osobní auto. Oba dva vandalové mají totiž za sebou trestní minulost.

K poškození auta došlo na ulici Hornická v Bystřici nad Pernštejnem. Na svůj počin se posilnili alkoholem a společně pak vyrazili k vozidlu známého. Jeden z nich si vzal na pomoc golfovou hůl a druhý kladivo. „Po předvedení svých dovedností mělo vozidlo poškozená zrcátka, střechu i okna, škoda byla vyčíslena na částku necelých deset tisíc korun. Po činu oba muži odešli do nedalekého restauračního zařízení, kam si pro ně zanedlouho došla policejní hlídka. Jeden z mužů měl ještě u sebe golfovou hůl, kterou použil při ničení vozidla,“ sdělila k případu Stanislava Rázlová, mluvčí policistů.

Oba muži byli pod vlivem alkoholu, což potvrdily také dechové zkoušky, jejichž hodnoty činily 2,34 a 2,37 promile alkoholu. Policisté na místě činu provedli ohledání, zadokumentování a zahájili prověřování. Golfovou hůl zajistili.

Až dva roky ve vězení 

„Oběma mužům jsme sdělili podezření ze spáchání přečinů výtržnictví a poškození cizí věci spáchaného ve spolupachatelství,“ uvedl David Pecina, vedoucí obvodního oddělení.

Starší z mužů byl v minulosti již osmkrát soudně trestán, a to naposledy v roce 2004, kdy mu byl uložen podmíněný trest odnětí svobody. Jednačtyřicetiletý muž byl trestán v minulosti čtyřikrát, naposledy v roce 2014 k podmíněnému trestu.

„Za uvedenou trestnou činnost oběma mužům hrozí až dvouletý trest odnětí svobody,“ dodal Pecina.

Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

Ohodnoť článek

Foto Drbna

Štítky vandalismus, poškození, auto, krimi, policie, golf, alkohol, Bystřice nad Pernštejnem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojice vandalů poškodila zaparkované auto. Na pomoc si vzali kladivo a golfovou hůl | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.