Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lezení ve Žďárských vrších není pro každého. Jen za květen zde došlo ke třem pádům ze skály

Ve Žďárských vrších je sice krásně, ale poněkud nebezpečno. Již poněkolikáté totiž museli zdravotníci zasahovat u osoby, která se zranila při lezení na skálu. Naposledy se tak stalo v pátek, kdy se mladý muž zřítil z desetimetrové výšky a zůstal viset na laně.

K poslednímu incidentu došlo V pátek odpoledne na Drátenické skále poblíž Sněžného na Žďársku. Mladý muž se při lezecké činnosti zranil poté, co se volným pádem zřítil asi z desetimetrové výšky a zůstal viset na laně.

„Na místo události byla vyslána nejen pozemní posádka z Nového Města na Moravě, ale také vrtulník z Jihlavy. Zásah se naštěstí obešel bez nutnosti použití lanových technik leteckých záchranářů,“ inforumuje Petr Janáček, tiskový mluvčí krajských záchranářů. 

Zraněná osoba skončila v péči zdravotníků, kteří ji ve stabilizovaném stavu letecky transportovali do bohunického traumacentra.

Tento měsíc řešili naši záchranáři již tři podobné případy. U dvou z nich bylo dokonce nutné vyzvednout zraněného pacienta z místa události v podvěsu - 9. května na Lisovské skále u Devíti skal a o den později v obci Cikháj na Žďársku.

Ohodnoť článek

Foto zazitky.cz | Zdroj ZZS Kraje Vysočina

Štítky lezení, skála, pád, Žďársko, okres Žďár nad Sázavou, Drátenická skála, Nové Město na Moravě, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lezení ve Žďárských vrších není pro každého. Jen za květen zde došlo ke třem pádům ze skály | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.