Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Krádežím neujdou ani vánoční trhy v Jihlavě. Dva muži sebrali plynové ohřívadlo

, aktualizováno 9. prosince 2019, 14:18

Městští strážníci v Jihlavě zadrželi zloděje, kteří se rozhodli ukrást plynové ohřívadlo z Masarykova náměstí, kde v těchto dnech probíhají vánoční trhy. Krádež se stala v neděli 8. prosince ve večerních hodinách.

„Pomocí kamerového systému umístěného ve spodní části Masarykova náměstí spatřil operační strážník městské policie dva mladíky nesoucí předmět podobný jehlanu. Ve stejný okamžik v daném místě prováděla autohlídka kontrolní činnost. Jakmile mladíci zahlédli služební vůz, předmět položili na ostrůvek a běželi se schovat do přilehlé Farní ulice. Po projetí vozidla se vrátili zpět,“ popisuje Stanislav Maštera, zástupce ředitele jihlavské městské policie.

Vzhledem k podivnému chování vyslal operační strážník hlídku ke kontrole totožnosti mladíků. Strážníci zjistili, že se jedná o dva Ukrajince, kteří ukradli plynové ohřívadlo z prostor vánočních trhů v horní části Masarykova náměstí. 

Policisté zjistili, že podezřelí muži jsou ve věku devatenáct a čtyřiadvacet let, oba byli pod vlivem alkoholu. „Dechová zkouška ukázala, že mladší z cizinců měl 1,75 promile alkoholu a starší 2,68 promile alkoholu v dechu. Policisté podezřelé muže zajistili a oba cizinci byli odvezeni na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění," doplnila Jana Kroutilová, mluvčí policistů. 

Na základě šetření policisté zjistili, že mladí Ukrajinci zářič poškodili, když se ho snažili odnést. Krádeží vznikla škoda přes deset tisíc korun. Cizinci jsou podezřelí ze spáchání trestného činu krádeže, případ policisté dále prověřují.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky trhy, krádež, Vánoce, policie, vánoční trhy, Jihlava, alkohol, Masarykovo náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krádežím neujdou ani vánoční trhy v Jihlavě. Dva muži sebrali plynové ohřívadlo | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.