Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Na Vysočině klesl počet nových případů covidu-19. Všude jede plánovaná operativa

Na Vysočině se v posledním týdnu covid-19 prokázal u 508 lidí, v porovnání s předchozím týdnem klesl počet nových případů o 43 procent. Nakažených pacientů v krajských nemocnicích mírně přibylo. Ve čtvrtek jich tam leželo 73, devět potřebovalo intenzivní péči nebo umělou plicní ventilaci. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví a kraje.

Před týdnem se zdravotníci v nemocnicích Vysočiny starali o 64 pacientů s covidem-19. V předchozích týdnech se ale počty držely okolo stovky. Počet úmrtí se v posledních sedmi dnech snížil. Zemřeli tři nakažení lidé, v předchozím týdnu bylo šest úmrtí.

„Ve všech nemocnicích v téhle chvíli jede plánovaná operativa," řekl dnes náměstek hejtmana pro zdravotnictví Vladimír Novotný (ČSSD). Podotkl, že klesl také počet nakažených pracovníků v nemocnicích. Ve čtvrtek jich bylo 34. Nemocnice teď podle náměstka řeší například i to, že zdravotníci mají kvůli vysokému nasazení v epidemii nevybrané dovolené, zároveň je potřeba dohánět plánované výkony.

Nejvíc nakažených přibylo v posledním týdnu na Žďársku, kde covid-19 testy potvrdily u 129 lidí. Víc než stovka nakažených přibyla i na Havlíčkobrodsku a Pelhřimovsku. Nejméně nových případů nemoci, 78, mělo Třebíčsko.

Na Vysočině bylo v posledních sedmi dnech potvrzeno 100 případů nemoci na každých 100 tisíc obyvatel. Okolo stovky se v tomto porovnání pohyboval přírůstek ve většině krajů. Výjimkou byla Praha s 217 novými případy.

Za dva roky od začátku epidemie se na Vysočině covid-19 prokázal u 177 010 lidí, což odpovídá přibližně 35 procentům obyvatel kraje. Zemřelo 1738 lidí, u nichž se infekce potvrdila.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky covid, koronavirus, pacient, nemocnice, Vysočina, Kraj Vysočina, COVID-19, Vladimír Novotný, ČSSD, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině klesl počet nových případů covidu-19. Všude jede plánovaná operativa | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.