Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Vysočině přibylo v posledním týdnu o něco méně lidí nakažených covidem

Počet nově potvrzených případů covidu-19 na Vysočině v posledním týdnu klesl asi o šest procent, snížil se i počet úmrtí. V uplynulých sedmi dnech se v tomto kraji nakazilo 2684 obyvatel, o 167 méně než o týden dřív. Zemřeli čtyři nakažení lidé, zatímco v předchozím týdnu zaznamenalo ministerstvo zdravotnictví na Vysočině v souvislosti s touto nákazou deset úmrtí. Hospitalizovaných je pořád přes sto nakažených lidí.

V nemocnicích kraje podle jejich informací na standardních lůžkách leží 112 nakažených pacientů, o 12 méně než před týdnem. Na jednotkách intenzivní péče a umělé plicní ventilaci je stejně jako o týden dřív šest pacientů s covidem-19.

Vyšší počty nemocných má domov důchodců v Třebíči, který je v ulici Manželů Curieových. Nakazilo se tam 32 klientů. V domě s pečovatelskou službou v Pelhřimově evidují hygienici 27 nakažených obyvatel a pracovníků. „Všude jde o lehčí průběhy (nemoci) bez nutnosti hospitalizace," řekla mluvčí krajské hygienické stanice Jana Böhmová k situaci v obou zařízeních.

V prvních třech březnových týdnech se počty nových případů nákazy na Vysočině pohybovaly okolo 2900.

Nejméně lidí onemocnělo na Pelhřimovsku 

V posledním týdnu připadlo na 100 tisíc obyvatel Kraje Vysočina 527 potvrzených případů nákazy, v Česku to byl čtvrtý nejvyšší počet. Nejvíc nakažených měla v tomto porovnání Praha s 614 případy. Nejnižší přírůstek měl Karlovarský kraj, kde připadlo 345 nově nakažených na každých 100 tisíc obyvatel.

Na Vysočině přibylo od minulého pátku nejvíc lidí s covidem-19 na Jihlavsku, kde testy prokázaly nákazu u 690 lidí, následovalo Žďársko s 639 novými případy nemoci. Nejméně lidí onemocnělo na Pelhřimovsku.

Za dva roky od začátku epidemie se na Vysočině covid-19 prokázal u 172 005 lidí, což odpovídá 34 procentům obyvatel kraje. Zemřelo 1706 lidí, u nichž se infekce potvrdila.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky ČR, covid, koronavirus, nákaza, Vysočina, Kraj Vysočina, COVID-19, infekční onemocnění, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Krajská hygienická stanice, okres Pelhřimov, Třebíč, Česko, Pelhřimov, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině přibylo v posledním týdnu o něco méně lidí nakažených covidem | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.