Počasí dnes21 °C, zítra13 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Vakcíny pro děti od pěti let dorazí na Vysočinu zřejmě 17. prosince. První dávky aplikují v Hruškových Dvorech

Dodávku vakcín proti covidu-19 určených dětem od pěti do 11 let očekává Kraj Vysočina pro svá očkovací centra 17. prosince. Dorazit má 6000 dávek, řekla mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová. První dávky podají zdravotníci v očkovacím centru Hruškové Dvory v Jihlavě.

„Krajem zřizovaná očkovací centra a očkovací ambulance nemocnic Jihlava, Třebíč, Havlíčkův Brod a Pelhřimov prozatím nabídnou několik hodin očkování této nejmladší věkové skupiny. Frekvence vypisování termínů bude v jednotlivých nemocnicích zcela závislá na dostupnosti pediatrů, kteří musí očkování dozorovat," řekla Jitka Svatošová. Děti by se ale podle ní měly očkovat především v ordinacích pediatrů, informaci o tom, kolik z nich si očkování objedná a v jakém množství, nemá k dispozici.

Podle informací Českého statistického úřad bylo na konci loňského roku na Vysočině přibližně 36 tisíc dětí ve věku ve věku pět až 11 let.

Ve věkové skupině 12 až 15 let má na Vysočině dvě dávky očkování 8490 dětí, vyplývá z informací ministerstva zdravotnictví.

Vakcíny proti covidu pro děti od pěti do 11 let mají dorazit do Česka v týdnu od 13. prosince. Oproti původnímu termínu je to o týden dříve. Registrace dětí od pěti do 12 let by podle dřívějšího vyjádření ministra zdravotnictví v demisi Adama Vojtěcha (za ANO) měla začít 13. prosince.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Moje zdraví

Štítky covid, koronavirus, děti, očkování, Vysočina, Kraj Vysočina, Jihlava, Hruškové Dvory, Lékárenský komplex Jihlava, Český statistický úřad, Třebíč, Havlíčkův Brod, Pelhřimov, Adam Vojtěch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vakcíny pro děti od pěti let dorazí na Vysočinu zřejmě 17. prosince. První dávky aplikují v Hruškových Dvorech | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.