Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Také v Jihlavě se bude očkovat bez registrace jednodávkovou vakcínou Johnson & Johnson

I v krajské Jihlavě, konkrétně v očkovacím centru Hruškových Dvorech, budou mít zájemci možnost nechat se naočkovat proti koronaviru bez předchozí registrace. Tato možnost platí pro zájemce od 18 let, očkovat se bude vakcínou od společnosti Johnson & Johnson.

Zatím bude probíhat týdenní zkušební režim. První odpolední termíny mezi 13. a 18. hodinou pro neregistrované klienty budou k dispozici v jihlavském očkovacím centru už v úterý 27. července. Dopoledne mezi 7. a 13. hodinou mohou centrum využít neregistrovaní lidé hned ve čtvrtek, v sobotu i v neděli 1. srpna. Proti onemocnění covid-19 se zde mohou nechat naočkovat bez předchozí registrace občané starší 18 let. „Budou očkováni jednodávkovou vakcínou Johnson & Johnson. Její dodání máme distributorem garantované,“ uvedl dnes hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek. Na očkování vakcínou Pfizer/BioNTech je prozatím i nadále potřeba registrace, kterou lze jednoduše provést přes odkaz.  Termíny jsou nyní nabízeny v řádech hodin, maximálně dnů.

Snadnější podmínky uskladnění vakcín 

Hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek avizoval, že vedení Kraje Vysočina a tým vakcinačního centra Jihlava následně zkušební režim vyhodnotí a upraví vyhrazený čas pro očkování bez registrace tak, aby odpovídal skutečnému zájmu. „Volba na očkování bez registrace ve stávajícím očkovacím centru Jihlava padla z důvodů jeho časové flexibilnosti, jednoduché dostupnosti, ale i pro snadné dodržení povinných podmínek k uskladnění vakcín. Alternativu k dosavadnímu registrovanému očkování nabízíme nejen občanům Vysočiny, ale očkování v našich centrech mohou využití i lidé, kteří na Vysočině tráví dovolenou nebo jsou zde na letním bytě a nechce se jim kvůli očkování opakovaně cestovat do místa trvalého bydliště. Lidem, kteří využijí neregistrované očkování v našem centru, odpadá předchozí administrativa nebo čekání na termín, ale stále mají garantovaný zdravotnický standard,“ dodává hejtman Vítězslav Schrek.

Očkování bez registrace bude na Vysočině možné pouze pro dospělé od 18 let. Pro děti 12+ musí být kvůli dodržení speciálních podmínek – přítomnost zákonného zástupce, pediatra a sestry – dodržena registrace do určených očkovacích center. „Cizinci, kteří jsou samoplátci, mohou být v současné době očkováni po předchozí registraci s následným potvrzením rezervace pouze ve velkém očkovacím centru Jihlava – Hruškové Dvory. V Kraji Vysočina bylo k dnešnímu dni podáno celkem 454 270 dávek očkovací vakcíny, z toho téměř 200 tisíc občanů už má ukončené očkování,“ dodala Jitka Svatošová, mluvčí Kraje Vysočina.

ZKUŠEBNÍ PROVOZ OČKOVÁNÍ BEZ REGISTRACE

Kde: velké očkovací centrum Jihlava – Hruškové Dvory 123

Kdy: Úterý 27. 7. 2021 v době od 13 do 18 hodin, čtvrtek 29. 7. 2021 v době od 7 do 13 hodin, sobota 31. 7. 2021 v době od 7 do 13 hodin, neděle 1. 8. 2021 v době od 7 do 13 hodin

Kdo: osoby starší 18 let

Čím: vakcína Johnson & Johnson

S sebou: občanský průkaz, průkaz zdravotní pojišťovny, ideálně i vyplněný dotazník před očkováním (k dispozici na ockovanivysocina.cz)

Informace: Informační linka Kraje Vysočina 564 602 602, Informační linka OČC Jihlava – Hruškové Dvory 567 157 777. Očkování je zajištěno krajskou Nemocnicí Jihlava, p. o.


 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky očkování, covid, koronavirus, vakcína, centrum, registrace, Jihlava, Johnson & Johnson, Kraj Vysočina, Vítězslav Schrek, očkovací centrum, Pfizer, BioNTech, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Také v Jihlavě se bude očkovat bez registrace jednodávkovou vakcínou Johnson & Johnson | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.