Počasí dnes10 °C, zítra13 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Očkování dětí 12+ zatím nabídnou čtyři místa v kraji. Registrace se otevře 1. července

Nejméně čtyři očkovací centra na Vysočině budou od 1. července proti covidu očkovat děti ve věku od 12 do 15 let. Půjde o vakcinační místa umístěná přímo v nemocnicích nebo v očkovacích centrech.

Registrace k očkování se pro dvanácti až patnáctileté zájemce otevře 1. července. „Pro očkování této specifické věkové skupiny budou nabízeny speciální časy. Kraj nyní čeká na finální verzi očkovací metodiky, která má upraví podmínky podání vakcíny dětem. S největší pravděpodobností bude přítomnost pediatra pouze za účelem dozoru a monitoringu průběhu očkování, nepočítá se s tím, že by pediatr přímo nutně očkoval,“ naznačuje budoucí praxi Vladimír Novotný s tím, že na oficiální znění metodiky se čeká.

Aktuální informace k očkování v Kraji Vysočina jsou k dispozici na ockovanivysocina.cz.

Na Vysočině budou děti zdravotníci očkovat přímo v očkovacím místě umístěném v Nemocnici Nové Město na Moravě a v Havlíčkově Brodě, využity budou kapacity velkého očkovacího centra Hruškové Dvory v Jihlavě. „Čtvrtým místem bude Třebíč, kde se ještě jedná o tom, zda se bude očkovat v nemocnici, nebo v očkovacím centru v kulturním domě Fórum,“ doplnil Vladimír Novotný.

K 22. červnu 2021 bylo na vysočině podáno 345 278 dávek vakcíny, z toho 226 940 osob má minimálně první dávku. Vysočina se tak přiblížila v pročkovanosti k 50% všech obyvatel, pokud jde o výkonnost očkování, tak je Vysočina stále na prvním místě mezi regiony.

Ohodnoť článek

Foto Kraj Vysočina

Štítky očkování, centrum, covid, koronavirus, vakcína, 12+, děti, Vysočina, Kraj Vysočina, Vladimír Novotný, Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvková organizace, Havlíčkův Brod, Jihlava, Hruškové Dvory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkování dětí 12+ zatím nabídnou čtyři místa v kraji. Registrace se otevře 1. července | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.