Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Do nemocnic a sociálních služeb v kraji míří odměny za práci v době pandemie. Zdravotníci dostanou až 75 tisíc korun

V následujících dnech rozešle Kraj Vysočina krajským lůžkovým poskytovatelům zdravotní péče a zřizovaným sociálním zařízením v regionu více než půl miliardy korun, které poskytlo ministerstvo zdravotnictví a ministerstvo práce a sociálních věcí na speciální odměny zaměstnancům za práci v období epidemie koronaviru. Stejně jako kraj mohli o dotaci na odměny požádat i další zřizovatelé nemocnic a sociálních služeb.

Náš kraj v případě lůžkových poskytovatelů zdravotní péče požádal o dotaci pro všech pět svých krajských nemocnic a dvě dětská centra v celkové výši 432,7 milionu korun. „Zdravotnickým pracovníkům  bude vyplacena odměna až 75 tisíc korun, a to v závislosti na počtu odpracovaných hodin v období 1. října 2020 až 28. února 2021. Nezdravotničtí zaměstnanci v těchto zařízeních dostanou v případě odpracování celého pracovního úvazku odměnu 30 tisíc korun. Dotační titul vypsalo Ministerstvo zdravotnictví,“ doplnila Jitka Svatošová, mluvčí Kraje Vysočina.

V případě krajem zřizovaných sociálních služeb požádaly příspěvkové organizace Kraje Vysočina Ministerstvo práce a sociálních věcí o 89,4 milionu korun pro téměř 1700 zaměstnanců.  Pracovníci u zřizovatelů I. kategorie v přímé péči a zdravotní personál budou mít v přímé péči nárok až na 50 tisíc korun, ostatní zaměstnanci 30 tisíc korun, ve II. kategorii pro ostatní služby to bude 25 tisíc korun pro zaměstnance v přímé péči a 15 tisíc korun pro ostatní. Odměny příslušným osobám náleží za období říjen 2020 až únor 2021.

„Odměny za pracovní nasazení při výkonu povolání v období pandemie jsou v obou oblastech péče poskytovány opakovaně. Poprvé se tak stalo loni v říjnu, kdy bylo mezi zaměstnance krajských nemocnic rozděleno 393 milionů korun a zaměstnancům sociálních služeb bylo v srpnu a září vyplaceno téměř 62 milionů korun,“ připomíná mluvčí Svatošová.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Denisa Albaniová | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky odměny, pandemie, covid, koronavirus, zdravotnictví, sociální, Vysočina, sociální služby, Kraj Vysočina, dotace, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, pandemie covidu-19, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do nemocnic a sociálních služeb v kraji míří odměny za práci v době pandemie. Zdravotníci dostanou až 75 tisíc korun | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.