Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Personál novoměstské nemocnice dnes ráno posílili hasiči. Zapojili se na ARO

V novoměstské nemocnici dnes od 7:00 pomáhá první dvojice profesionálních hasičů. Zapojí se do chodu ARO. S hasičským záchranným sborem si nemocnice dohodla pomoc čtyř hasičů v pátek kvůli vyššímu počtu sester v pracovní neschopnosti.

„Profesionální hasiči z územního odboru Žďár nad Sázavou budou pomáhat s fyzicky náročnější prací včetně polohování pacientů,“ řekla mluvčí nemocnice Tamara Pecková Homolová.

Dvojice hasičů se dnes ráno po svém příchodu do nemocnice seznámila s oddělením, oblékla se a vrhla se rovnou do práce. Pomáhat budou při dvanáctihodinových směnách, jak dnes dopoledne uvedla novoměstská nemocnice na svém Facebooku.

Nemocnice se stará o 57 pacientů s covidem-19 na standardních lůžkách, dalších šest je na jednotce intenzivní péče a pět je napojeno na umělou plicní ventilaci. Personál nemocnice podle mluvčí neoslabil covid-19, ale jiné zdravotní obtíže včetně úrazu. „Najednou vypadlo pět děvčat, ale není to, že by měla covid-19," řekla mluvčí.

Novoměstská nemocnice není na Vysočině jediným místem, kde by pomáhali hasiči. Kvůli vyššímu počtu zdravotníků nakažených covidem-19 pomáhají profesionální hasiči z Vysočiny od 12. ledna v nemocnici Pelhřimov, tam se jich ve směnách střídá 21. Dalším dvěma nemocnicím Kraje Vysočina pomáhá od 8. ledna armáda. Do jihlavské nastoupilo osm vojáků z vojenské policie v Táboře, v Nemocnici Havlíčkův Brod pracuje deset vojáků z 43. výsadkového pluku Chrudim.

FOTO: Do jihlavské nemocnice ráno přijelo pomáhat 8 vojáků. Rozdělí je na více oddělení

V jihlavské nemocnici od dnešního rána pomáhá osm vojáků z táborské vojenské policie. Nyní je čekají administrativní úkony a zaškolení, poté se zapojí do pomoci na odděleních, kde se léčí covidoví pacienti. Vojáky dnes během dopoledne přivítají...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice Nové Město na Moravě / Facebook

Štítky nemocnice, Nové Město na Moravě, covid, koronavirus, hasiči, pomoc, hasič, COVID-19, Hasičský záchranný sbor, Kraj Vysočina, Facebook, Žďár nad Sázavou, Nemocnice Havlíčkův Brod, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Personál novoměstské nemocnice dnes ráno posílili hasiči. Zapojili se na ARO | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.