Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO: Do jihlavské nemocnice ráno přijelo pomáhat 8 vojáků. Rozdělí je na více oddělení

V jihlavské nemocnici od dnešního rána pomáhá osm vojáků z táborské vojenské policie. Nyní je čekají administrativní úkony a zaškolení, poté se zapojí do pomoci na odděleních, kde se léčí covidoví pacienti. Vojáky dnes během dopoledne přivítají také v havlíčkobrodské nemocnici.

Kraj Vysočina požádal armádu o pomoc pro své nemocnice kvůli vysokému počtu hospitalizovaných i kvůli tomu, že nemocná je i řada zdravotníků.

Podle Václava Paletáře z táborského vojenského velitelství vojáci absolvovali rozšířený kurz první pomoci. „Byli jsme předurčeni k tomu, že pokud bude potřeba, budeme nasazeni. A došlo na nás," řekl Václav Paletář.

Tři nemocnice na Vysočině požádaly o pomoc armádu. Do Jihlavy a Brodu dorazí v pátek

O pomoc armádu kvůli rostoucímu počtu nemocného personálu dnes požádala Nemocnice Pelhřimov. Je to třetí z pěti krajem zřizovaných nemocnic, která si vyžádala pomoc vojáků. Armáda bude od pátku do 22. ledna vypomáhat zdravotníkům v Nemocnici...

Všichni vojáci před nástupem do Nemocnice Jihlava museli absolvovat test na koronavirus. V nemocnici budou rozděleni mezi více oddělení včetně interního. „Dopoledne před sebou mají administrativní úkony, seznámeni se s prací v nemocnici, proběhne školení ochranných pomůcek, jak se správně oblékat a svlékat z overalu, aby to bylo bezpečné. Odpoledne už normálně nastoupí na oddělení a budou tady do 21. ledna," řekla mluvčí nemocnice Monika Zachrlová.

Jihlavská nemocnice s asi 1600 pracovníky má stovku z nich kvůli covidu-19 v karanténě nebo izolaci. Na odděleních se nyní stará o 61 pacientů s covidem-19.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Jihlava / Facebook | Zdroj ČTK

Štítky vojáci, armáda, pomoc, Nemocnice Jihlava, koronavirus, covid, Lékárenský komplex Jihlava, nemocnice, Kraj Vysočina, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Do jihlavské nemocnice ráno přijelo pomáhat 8 vojáků. Rozdělí je na více oddělení | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.