Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vysočina čeká na dodání vakcíny proti covidu. Zájem o očkování u zdravotníků je velký

Podle informací náměstka hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimíra Novotného dnes dorazily na Vysočinu tři tisíce kusů očkovacích karet společnosti Pfizer a BioNTech. Na vakcínu Vysočina zatím čeká, podle informací k dnešní půl jedenácté dopoledne zásilka 975 vakcín by měla dorazit dnes nebo zítra a převezme ji vakcinační distribuční centrum Nemocnice Jihlava.

„Vakcína bude postupně rozdělena přiměřeným dílem mezi všech pět krajských nemocnic Kraje Vysočina. Jako první budou očkováni zdravotníci, kteří s covid pozitivními pacienty přichází do kontaktu, tedy lidé z infekčních oddělení, lůžková oddělení covid, JIP, ARO, urgentní příjmy, geriatrie, LDN, plicní oddělení, postupně dále pracovníci odběrových týmů, případně praktici, v řádu týdnů pak chronicky nemocní senioři na lůžku a senioři v domovech důchodců, výhledově bude následovat dobrovolné očkování složek IZS a další,“ uvedl náměstek Vladimír Novotný s tím, že další dodávku dvou balení s celkem 1950 dávkami vakcíny očekává Nemocnice Jihlava 7. ledna 2021.

Zájem o první očkování zdravotníků v nemocnicích Kraje Vysočina je velký. V případě Vysočiny budou všechny první dávky důsledně očkovány zdravotníkům. První nemocnicí, kde bude očkování zahájeno bude Nemocnice Jihlava, další čtyři krajské nemocnice budou následovat do pěti dnů, dle vyžádání a připravených harmonogramů.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky očkování, vakcína, covid, koronavirus, Kraj Vysočina, zdravotnický pracovník, Lékárenský komplex Jihlava, Vladimír Novotný, Pfizer, BioNTech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina čeká na dodání vakcíny proti covidu. Zájem o očkování u zdravotníků je velký | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.