Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Jihlavě některé hotely zvažují nabídnout lůžka lidem s covidem

V Jihlavě některé hotely zvažují, že by umožnily ubytovávání lidí s covidem-19. Už dnes se chystá nabídnout krajskému krizovému štábu kapacitu hotelu Gustav Mahler jeho ředitel Vladislav Jiroušek. Někteří další oslovení uvedli, že zjišťují možné podmínky takové služby.

O tom, že lidé nakažení koronavirem budou mít možnost izolovat se na deset dnů v zařízeních hotelového typu, aby se omezilo riziko další nákazy v rodině, ve čtvrtek 8. října mluvil ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO). Tato izolace bude podle ministra dobrovolná, bude záležet na individuálním rozhodnutí.

Kvůli rušení akcí hotelům hosté chybí. V Jihlavě koncem měsíce měli ubytovací kapacity obsadit hosté festivalu dokumentů, dnes ráno ale přišla od organizátorů infromace, že se tato akce letos uskuteční formou on-line. 

Festival dokumentů Ji.hlava letos on-line. Bereme to jako výzvu, říká ředitel Hovorka

Organizátoři Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů (MFMD) Ji.hlava oznámili, že jeho 24. ročník bude on-line. Reagovali tak na zpřísňující se protiepidemická opatření, kvůli kterým se na dva týdny uzavřou i kina. Podle ředitele festivalu...

Hotel Gustav Mahler nabídne pro lidi s covidem-19, kteří nepotřebují lékařskou péči, všech zhruba 70 lůžek, zatím na dva týdny, uvedl Jiroušek.

O ubytovávání nakažených lidí uvažuje i vedení jihlavského Hotelu Villa Eden, zatím k tomu zjišťuje informace. V tomto hotelu je 23 pokojů s 46 lůžky. Manažerka hotelu Markéta Dvořáková řekla, že původně měl být hotel obsazený celý tento měsíc, ale přibývají storna objednávek.

Podrobnosti k možnému využití hotelů k ubytovávání nemocných s covidem-19 zatím nemá ani kraj. „Uvidíme, jaká budou pravidla, myslím si, že je to možné," řekl hejtman Jiří Běhounek (za ČSSD). Podle něj se také teprve ukáže to, jestli bude mít kraj při zprostředkování takového ubytování nějakou roli.

Vlastní provoz hotelů a penzionů vláda nyní omezovat nehodlá. Podle Prymuly to aktuální situace nevyžaduje, protože v ubytovacích službách se nehromadí lidé, naplněny jsou kvůli podzimní sezoně i kvůli koronaviru jen z deseti až patnácti procent.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky hotely, koronavirus, covid, Jihlava, hotel, COVID-19, Gustav Mahler, Roman Prymula, ANO 2011, Jiří Běhounek, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě některé hotely zvažují nabídnout lůžka lidem s covidem | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.