Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

AKTUÁLNĚ: V humpoleckém domově pro seniory je 11 lidí pozitivních na koronavirus

V humpoleckém domově pro seniory se nakazilo 11 lidí onemocněním covid-19. Podle ředitele Petra Vaňka jde o klienty z jednoho oddělení. Hygienici začali klienty testovat kvůli tomu, že onemocněla jedna z pracovnic.

„Připravujeme mimořádné opatření, protože je jasné, že to tam je," řekl Jiří Kos, ředitel sekce ochrany a podpory veřejného zdraví krajské hygienické stanice. Zatím se podle něho testovali lidé s klinickými příznaky, prozatím je u nich průběh nemoci dobrý.

Domov pro seniory v Humpolci zřizuje Kraj Vysočina. Zařízení sídlí ve dvou oddělených budovách. Koronavirem je zasažena jedna z nich, která má dvě samostatná oddělení. Na oddělení s covidem-19 je momentálně 39 klientů a pracuje tam 19 zaměstnanců. V jakém počtu se budou moci o klienty starat, bude jasné až podle výsledků jejich testů. „Máme dostatek ochranných pomůcek. Co se týče personálu, nevím, jak se to v následujících hodinách vyvine. Zatím to nedokážu předvídat," řekl Petr Vaněk. Na druhém oddělení je 35 klientů a také 19 zaměstnanců. Nikdo z nich se netestoval.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky koronavirus, COVID-19, zdraví, správa, sociální, senioři, Humpolec, domov pro seniory, Petr Vaněk, Jiří Kos, Krajská hygienická stanice, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

AKTUÁLNĚ: V humpoleckém domově pro seniory je 11 lidí pozitivních na koronavirus | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.