Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Od 1. září do MHD nebo na úřad? Pak i v Jihlavě nezapomeňte roušku

Lidé v ČR si od zítřka musí opět navyknout na užívání roušek, a to v MHD, na úřadech a při návštěvě zařízení zdravotnických a sociálních služeb. Jde o nařízení Ministerstva zdravotnictví České republiky. Krajská Jihlava tak není výjimkou.

Podle plošného nařízení, které ministerstvo vydalo na konci srpna, lidé od zítřka budou muset roušky nasadit při nástupu do MHD či jiného vozu veřejné dopravy (linkové autobusy, vlaky či taxislužba), při příchodu na úřad nebo při návštěvě zařízení zdravotnických či sociálních služeb.

„Bohužel toho stále o této nemoci mnoho nevíme, a tak je důležité se snažit tato nařízení – ať jsou jakkoli chaotická a nestálá, v dobré víře dodržovat. Prosíme tedy i návštěvníky úřadu, aby si roušky při vstupu nasadili a využili také dezinfekčních přípravků, které jsou pro ně připraveny u vchodů na všechna pracoviště,“ doplnila primátorka města Karolína Koubová.

Další pravidla v této oblasti mohou být zaváděna v návaznosti na protiepidemická opatření uvedená u příslušného stupně pohotovosti v oblasti ochrany veřejného zdraví – tzv. semafor, v návaznosti na protiepidemická opatření uložená místně příslušnou krajskou hygienickou stanicí, případně na celostátní úrovni ministerstvem.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky rouška, MHD, úřad, služba, koronavirus, covid-19, městská hromadná doprava, Jihlava, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko, Karolína Koubová, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od 1. září do MHD nebo na úřad? Pak i v Jihlavě nezapomeňte roušku | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.