Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zemřel další nakažený z Alzheimercentra. Onemocněla i praktická lékařka z Jihlavska

Na Vysočině evidují krajští hygienici aktuálně 147 nemocných s covidem-19. Od středečního odpoledne testy prokázaly onemocnění u dalších šesti lidí z kraje, po dvou z Jihlavska, Pelhřimovska a ze Žďárska. V souvislosti s covidem zemřel další klient jihlavského Alzheimercentra. Od víkendu už to je čtvrté úmrtí v tomto zařízení. Onemocněla i praktická lékařka na Jihlavsku.

„Poslednímu zemřelému klientovi Alzheimercenta bylo skoro 90 let, měl i jiné nemoci,“ upřesnil Jiří Kos, ředitel sekce ochrany a podpory veřejného zdraví krajské hygienické stanice v Jihlavě. Nákaza se potvrdila u i jedné praktické lékařky na Jihlavsku. „Týden dozadu se mapují její pacienti, tam se bude testovat,“ řekl Kos.

V jihlavském Alzheimercentru potvrdilo testování minulý týden covid-19 u 40 klientů a 17 zaměstnanců. Od pátku budou v centru pomáhat vojáci. Armáda jich slíbila do centra poslat 15. Zůstat by měli asi dva týdny.

Od začátku pandemie se na Vysočině potvrdilo 384 nakažených covidem-19, uzdravilo se už 228 lidí. Od středy přibylo 11 uzdravených. V souvislosti s koronavirem na Vysočině zemřelo devět osob.

Kvůli rostoucímu počtu onemocnění covidem platí od středy na celé Vysočině mimořádné opatření hygieniků. Lidé musí mít povinně zakrytá ústa a nos ve zdravotnických zařízeních a v zařízeních sociálních služeb. Opatření bude platit do odvolání. Na Jihlavsku, kde v poslední době přibývali nemocní nejrychleji, už jsou v platnosti přísnější nařízení od 14. července. Lidé tam musejí chodit v rouškách například i do obchodů a do vozů MHD.

Zdroj ČTK

Štítky ČR, koronavirus, Vysočina, okres Jihlava, COVID-19, Kraj Vysočina, praktický lékař, nemoc, Jiří Kos, okres Žďár nad Sázavou, okres Pelhřimov, Krajská hygienická stanice, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel další nakažený z Alzheimercentra. Onemocněla i praktická lékařka z Jihlavska | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.