Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na Vysočině přibyl od středy další nemocný s covidem-19. Uzdravených je stále 155

Na Vysočině dnes po čtyřech dnech přibyl nový případ nemoci covid-19. Onemocněl člověk z Třebíčska. Od začátku pandemie se v kraji nákaza potvrdila u 182 lidí, čtyři lidé zemřeli. Uzdravených zůstává 155 lidí. Vyplývá to z údajů na webu krajských hygieniků. Předchozí nový případ oznámili 13. května.

Hygienici za uplynulých 24 hodin nechali udělat 50 testů. Odběrné místo funguje u každé z pěti krajských nemocnic. Testovat se tam mohou nechat i samoplátci. Cena testu se jim na základě cenového předpisu ministerstva zdravotnictví ze 14. května snížila z 2900 na 1674 korun. V karanténě je v kraji z nařízení hygieniků 91 lidí.

Placené testování na covid-19 bude od zítřka možné už ve všech krajských nemocnicích

Nemocnice v Novém Městě na Moravě spustila placené testování na přítomnost onemocnění covid-19. Tuto službu od zítřka umožní i poslední nemocnice v kraji – ta v Pelhřimově.

Podle ministerstva zdravotnictví, které eviduje nemocné podle trvalého bydliště, onemocnělo koronavirovou infekcí 181 lidí z Vysočiny. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel připadá v tomto kraji asi 35 zjištěných nákaz. Je to třetí nejnižší počet po Královéhradeckém a Jihočeském kraji.

V Česku se zatím onemocnění covid-19 prokázalo u 8475 lidí, z nichž už se vyléčilo 5462. V souvislosti s tímto onemocněním zemřelo 298 lidí.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 96
Jihlavsko 12
Pelhřimovsko 2
Třebíčsko 34
Žďársko 38
Celkem 182
Počet vyléčených potvrzených případů onemocnění: 155
Počet zemřelých potvrzených případů onemocnění: 4

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, 18.5.2020 9:15

Autoři | Foto ZZS Kraje Vysočina

Štítky koronavirus, Vysočina, Kraj Vysočina, COVID-19, nemoc, infekční onemocnění, okres Třebíč, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Krajská hygienická stanice, Česko, Královéhradecký kraj, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině přibyl od středy další nemocný s covidem-19. Uzdravených je stále 155 | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.