Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Placené testování na covid-19 bude od zítřka možné už ve všech krajských nemocnicích

Nemocnice v Novém Městě na Moravě spustila placené testování na přítomnost onemocnění covid-19. Tuto službu od zítřka umožní i poslední nemocnice v kraji – ta v Pelhřimově.

„Registrovat se k odběru v tamní nemocnici je ale možné už dnes,“ upozorňuje náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný a doplňuje: „Rozšířením nabídky testování samoplátců vycházíme vstříc velké poptávce ze strany žadatelů o tento typ testování. Služba dosud fungovala pouze v nemocnici v Jihlavě s aktuální denní kapacitou 44 testů a v havlíčkobrodské nemocnici, kde každý den provedou až 20 odběrů.“

Novoměstská nemocnice podle vyjádření náměstka Novotného je připravena provádět až 10 placených testů za den, v Třebíči je kapacita 4 samoplátci denně a v Pelhřimově je denní odběrová kapacita 12 lidí.

K vyšetření na COVID-19 pro samoplátce je možné se objednat pouze přes webovou stránku, kde si zájemci vyberou čas a místo odběru a zvolí si způsob platby. Bez předchozí registrace a platby nebude možné test provést. Veškeré instrukce k platbě i potvrzení termínu a času odběru přijdou registrovanému zájemci o testování v SMS a do e-mailu.

Potvrzení o výsledku vyšetření na formuláři Ministerstva vnitra bude ve zmíněné aplikaci k dispozici zpravidla do 48 hodin po odběru. Odběrové kapacity jednotlivých nemocnic jsou průběžně sledovány a upravují se dle potřeby a momentální situace.

O testování je zájem

Podle krajské statistiky se od spuštění aplikace pro samoplátce v úterý 5. května zaregistrovalo už 231 uživatelů. Z nich 113 čeká na odběr, 30 absolvovalo odběr a čeká na výsledek, a 88 uživatelů bylo otestováno a jejich odběr byl vyhodnocen, tzn. mají k dispozici potvrzení o vyšetření.

Ohodnoť článek

Foto FN Brno

Štítky testování, covid-19, koronavirus, samoplátce, nemocnice, Pelhřimov, Vladimír Novotný, Nové Město na Moravě, platba, Lékárenský komplex Jihlava, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Placené testování na covid-19 bude od zítřka možné už ve všech krajských nemocnicích | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.