Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Na Vysočině dnes přibylo 10 uzdravených z nemoci covid-19. Potvrzených nákaz je 164

Výsledky opakovaných testů dnes potvrdily, že se na Vysočině z nemoci covid-19 uzdravilo dalších deset lidí. Dvě z desítky jsou pracovnice domova pro seniory v Břevnici na Havlíčkobrodsku, který je od konce března v karanténě. Vyléčených už je v kraji 37 lidí. Hygienici dnes zaevidovali jeden nový případ nákazy. Od začátku epidemie nového koronaviru tak v kraji onemocnělo 164 lidí, řekla ředitelka protiepidemického odboru krajské hygienické stanice Alena Dvořáková.

Nově nakažený je podle ní z Havlíčkobrodska. Ze stejného okresu jsou i čtyři dnes potvrzení vyléčení. Dalších šest vyléčených je z okresu Žďár nad Sázavou, odkud byl i vůbec první pacient s nemocí covid-19 v kraji. Hygienici o něm informovali 10. března.

Hygienici dnes na Vysočině začali s přípravou na zavedení chytré karantény, která má zrychlit vyhledávání kontaktů nakažených i s použitím moderních technologií. Systém se začal testovat na jižní Moravě a postupně ho zavádějí další kraje. Na Vysočině, kde budou působit tři armádní medici, se podle Dvořákové dnes řešily především otázky z IT oblasti. „My epidemiologové zahájíme spolupráci s mediky společnou konferencí ve čtvrtek," řekla Alena Dvořáková. Zázemí medikům poskytla hygienická stanice ve svých prostorách ve Žďáru nad Sázavou.

Podle ministerstva zemřel kvůli koronaviru třetí člověk z Vysočiny

Ministerstvo zdravotnictví evidující nemocné podle trvalého bydliště dnes oznámilo za Vysočinu třetí úmrtí v souvislosti s nemocí covid-19. První člověk s touto diagnózou zemřel v kraji 29. března, druhý 5. dubna. Všem bylo přes 60 let....

Epidemiologie krajských hygieniků má včetně asistentů 17 pracovníků. Zajištění pacienta, jeho izolace a dohledání jeho kontaktů včetně umístění do karantény se děje i u jiných infekčních nemocí, je to běžná práce epidemiologa, řekla Dvořáková.

Domov v Břevnici pečuje o lidi s demencemi. Postupně tam onemocněl nemocí covid-19 personál i 22 klientů. Dva z nich hospitalizovaní kvůli zhoršenému stavu v havlíčkobrodské nemocnici zemřeli. První vyléčenou pracovnici potvrdili hygienici v pátek, dnes přibyly další dvě. Za vyléčeného je možné označit toho, kdo má v rozmezí dvou dnů dva negativní testy na koronavirus. První negativní test mají podle Dvořákové další tři pracovnice.

V přepočtu na 100 tisíc obyvatel je na Vysočině 32,02 případu covid-19, je to třetí nejnižší číslo v rámci regionů České republiky. Nejpostiženější je Praha, která má takřka 117 prokázaných případů na 100 tisíc obyvatel.

Autoři

Štítky ČR, koronavirus, Vysočina, COVID-19, Kraj Vysočina, nemoc, infekční onemocnění, Alena Dvořáková, Krajská hygienická stanice, okres Havlíčkův Brod, Břevnice, Žďár nad Sázavou, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině dnes přibylo 10 uzdravených z nemoci covid-19. Potvrzených nákaz je 164 | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.