Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Podle ministerstva zemřel kvůli koronaviru třetí člověk z Vysočiny

Ministerstvo zdravotnictví evidující nemocné podle trvalého bydliště dnes oznámilo za Vysočinu třetí úmrtí v souvislosti s nemocí covid-19. První člověk s touto diagnózou zemřel v kraji 29. března, druhý 5. dubna. Všem bylo přes 60 let. Ministerstvo nyní za kraj hlásí 142 potvrzených případů koronavirové nákazy. Vzorky na testy dnes začala odebírat i poslední z krajských nemocnic v Novém Městě na Moravě.

„Z úterního dne bylo k odběrům objednaných sedm lidí, další k testům poslali lékaři dnes," řekla mluvčí nemocnice Tamara Pecková. Nemocnice podle ní vzorky posílá do brněnské laboratoře a denně může otestovat asi 20 lidí. Část kapacity chce nechat přímo pro nemocnici. Testují se i pacienti před operacemi, které nemocnice v omezené míře provádí.

Odběrníémísto, kam pacienti přijíždějí autem, provozují i nemocnice v Jihlavě, Třebíči, Pelhřimově a Havlíčkově Brodě. Vzorky dál odebírá i výjezdová skupina zdravotní záchranné služby.

Podle informací krajské hygienické stanice Vysočiny, která eviduje nemocné v kraji bez určení trvalého bydliště, je na Vysočině 136 potvrzených případů, od úterního večera se nezvýšil, řekl za hygieniky Jiří Kos.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 67
Jihlavsko 10
Pelhřimovsko 1
Třebíčsko 25
Žďársko 33
Celkem 136

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, 8. dubna 2020 9:15 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, Vysočina, úmrtí, ministerstvo, Kraj Vysočina, nemocnice, Nové Město na Moravě, Krajská hygienická stanice, Lékárenský komplex Jihlava, Jiří Kos, COVID-19, Třebíč, Pelhřimov, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podle ministerstva zemřel kvůli koronaviru třetí člověk z Vysočiny | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.