Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihlavské zastupitelstvo je zatím přesunuto na 13. května. Videokonference není možná

V úterý 14. dubna se mělo konat zasedání jihlavského zastupitelstva. Vzhledem k nouzovému stavu kvůli koronavirové epidemii se tento termín ruší. Další možný termín, kdy se jihlavští zastupitelé mohou sejít, je 13. května. O dalším postupu bude rozhodovat městská rada.

Kvůli současnému vyhlášení nouzového stavu by se nemohlo sejít všech 37 zastupitelů společně s vedoucími odborů magistrátu, případně i veřejností v jedné místnosti. Zastupitelstvo, které se mělo konat v úterý 14. dubna, je proto zrušeno a bude konat až po skončení nouzového stavu. Ke zrušení termínu vyzývala vedení města i opozice, návrhy se tak potkaly téměř ve stejný čas. „Pravděpodobně to vypadá na termín 13. května, ale rozhodovat o tom budeme až na příštím jednání městské rady,“ avizovala primátorka Jihlavy Karolína Koubová.

Podle ní to bylo těžké rozhodnutí, protože Jihlava se potřebuje posouvat dál a je rozběhnutých hodně projektů, které je třeba prodiskutovat nebo schválit. „Samozřejmě jsme diskutovali také konání zastupitelstva prostřednictvím videokonference, to ale narazilo na řadu technických problémů. Například výpadek nebo přerušení internetového spojení u některého ze zastupitelů by mohlo znamenat i zneplatnění nebo přerušení hlasování,“ uvedla primátorka. Rada města zavrhla jako nerealizovatelné i nápady jiných variant jednání, například se sejít venku v areálu letního kina s velkými rozestupy.

Jihlavští zastupitelé musí na svém nejbližším jednání projednat celou řadu majetkových záležitostí, rozhodnout o několika rozpočtových opatřeních, schvalovat mají také několik obecně závazných vyhlášek a jednat budou například i o změnách zakládající listiny společnosti Služby města Jihlavy.

Ohodnoť článek

Foto Dominik Svoboda

Štítky zastupitelstvo, zasedání, politika, koronavirus, nouzový stav, Jihlava, Karolína Koubová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavské zastupitelstvo je zatím přesunuto na 13. května. Videokonference není možná | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.