Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pozitivně testovaných na Vysočině je k nedělnímu večeru 23, Jihlavsko hlásí druhého

Na Vysočině dnes přibylo osm potvrzených případů nemoci COVID-19, už je jich 23. Z pěti okresů kraje je bez potvrzené nemoci, kterou způsobuje nový typ koronaviru, jen Pelhřimovsko. V neděli večer to upřesnila Alena Dvořáková, ředitelka protiepidemického odboru Krajské hygienické stanice Kraje Vysočina.

Dva nově potvrzené případy jsou z Třebíčska, jeden z Jihlavska a pět z Havlíčkobrodska, kde už dříve onemocnělo 11 lidí.

Kvůli nemoci je na Havlíčkobrodsku uzavřená od 16. března obec Kynice s 85 obyvateli. Oslava MDŽ, která se tam konala 7. března, se stala ohniskem nákazy. Účastnil se jí člověk z Prahy, který byl následně na nemoc pozitivně testován. První nemocné, kteří se nakazili v Kynicích, oznámili hygienici v pondělí. Na Vysočině jsou také tři potvrzené případy nemoci na Žďársku.

Vzorky na testování koronaviru odebírají v kraji zdravotníci záchranné služby. Vyčleněné posádky vyjíždějí ze stanovišť v Jihlavě a Havlíčkově Brodě. V Jihlavě je také v provozu odběrné místo u nemocnice, na které přijíždějí sami pacienti. Při odběru ani nevystupují z vozu. Stejný systém odběru zavede v pondělí nemocnice v Havlíčkově Brodě.

Laboratoř, která by testy prováděla, na Vysočině stále není. Zřídit ji jsou připravení veterináři i Nemocnice Jihlava.

V Česku byla nákaza potvrzená u 1120 lidí, šest z nich se vyléčilo.

Foto Vít Hassan | Zdroj ČTK

Štítky ČR, zdraví, koronavirus, Vysočina, Kraj Vysočina, nemoc, COVID-19, okres Jihlava, Alena Dvořáková, Krajská hygienická stanice, okres Pelhřimov, okres Havlíčkův Brod, Kynice, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozitivně testovaných na Vysočině je k nedělnímu večeru 23, Jihlavsko hlásí druhého | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.