Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Čtrnáct. Vysočina hlásí dva nově potvrzené případy nákazy koronavirem

, aktualizováno 21. března 2020, 9:53

Na Vysočině přibyli v pátek dva nakažení novým koronavirem. Jsou z Havlíčkobrodska, řekla Alena Dvořáková, ředitelka prodiepidemického odboru Krajské hygienické stanice Kraje Vysočina. Potvrzených případů nemoci COVID-19, kterou koronavirus způsobuje, je tak v kraji 14, většina na Havlíčkobrodsku.

Tři nemocní jsou na Ždársku, ostatní v okrese Havlíčkův Brod, kde je od pondělí uzavřena obec Kynice. Oslavy MDŽ se tam 7. března účastnil člověk z Prahy, který byl následně na nemoc pozitivně testován. První nemocné, kteří se nakazili v Kynicích, oznámili hygienici v pondělí 16. března.

Podle webu obce Kynice bylo v pátek v obci 84 lidí, 49 z nich má nařízenou karanténu kvůli tomu, že byli v kontaktu s nakaženými nebo s nimi žijí ve společné domácnosti. 

Nemocnice na Vysočině mají vyčleněná lůžka i personál, který se bude starat o pacienty s nemocí COVID-19. Zatím jsou s nemocí hospitalizovaní dva lidé v Havlíčkově Brodě. S reorganizací péče začaly nemocnice dřív, než je k tomu zavázalo čtvrteční...

V úterý v Kynicích odebrali zdravotníci vzorky na koronavirový test 41 lidem. Jejich výsledky ještě Dvořáková nemá k dispozici.

Dnes ráno bylo v rámci celé České republiky 904 potvrzených případů, nejvíc nakažených je v Praze, nejméně pak v Libereckém kraji.  

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky koronavirus, nákaza, hygienici, Kraj Vysočina, COVID-19, okres Havlíčkův Brod, Alena Dvořáková, Kynice, Krajská hygienická stanice, Praha, Havlíčkův Brod, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtrnáct. Vysočina hlásí dva nově potvrzené případy nákazy koronavirem | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.