Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

ZÁPESNÍK #4: Psí zápasy

Psí zápasy sleduju od té doby, co jsem si pořídil štěně fakt hodně často. Vypuknou většinou tehdy, když k nám přijde někdo se psem nebo když potkáme nějakého psa v parku. Je to vždycky neskonale krutá podívaná. Takové psí zápasy jsou skvělým zpestřením například nečekané návštěvy. Nemusím pouštět žádnou hudbu nebo dokonce televizi, stačí jen sledovat, jak si psi jdou po tepnách a případně přijímat sázky.

Jednou večer k nám takhle přišel Kuba se Samanthou. To je ta větší čuba na fotkách. Samantha je zo Slovenska. Je jí asi rok, byla týraná a podle toho se taky celej život chová. Je to ustrašené, rozvážné, ale zároveň takové hodné děvče, které se nenechá pohladit od cizích lidí a říkáme jí autista, protože možná trochu je.

Kambodža, o které je tenhle blog, je zase pravý opak Samanthy. Je to malá neřízená střela a docela svině. Při hraní používá drápy a zuby. Na ulici je přítulná ke většině kolemjdoucích, mazlí se ochotně s každým a neměla by problém s tím, kdybychom ji prostě nechali někde na ulici. Jelikož je roztomilá, za dvě minuty by určitě měla novou rodinu, kterou by terorizovala místo nás.

Ale zpátky ke krátkému příběhu. Sedíme s partou kolem stolu, kecáme, jíme jídlo, pijem víno nebo pívo a kolem nás zápasí psi. Kambodža celkem úspěšně odvrací útoky obří Samanthy a je to kvalitní podívaná. Samantha jde zkušeně po krční tepně, ale Kambodža míří svoje útoky jen na Samantiny nohy, protože výš nedosáhne.

Probíhá celkem krutý souboj. Ještě jsme ani nevypsali sázky a vtom Samantha vběhne na gauč, přeskočí stůl a dopadne zase zpátky na zem. Kambodža ji následuje, vběhne na gauč, přeskakuje stůl, ale v letu si uvědomí, že na to nemá, protože je malá a prostě spadne do občerstvení na stole. Rozbije skleničku vína, to víno jí teče po hlavě a po ksichtu a ona mrká, protože to víno vůbec nechce mít v očích. Mrká úplně stejně, jako byste mrkali vy, kdybyste měli víno v očích a ruce byste měli svázaný za zády. No jenom si to zkuste.

Všechno ale dobře dopadlo. Kambodžu jsme vykroutili, víno utřeli, střepy posbírali a povídalo se dál. Fotky jsou z jiného psího zápasu, který dopadl vítězně pro Samanthu. Ta potvrdila roli favorita a vyhrála na body. Z pozice rozhodčího jsem zápas musel ukončit, když Kambodža ležela na lopatkách už moc dlouho. Věcné ceny jsem nikomu nepředal, obě čuby si za souboj odnesly lehké pokárání.  

Autoři

Štítky zápesník, blog, Kambodža, pes, víno, stůl, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ZÁPESNÍK #4: Psí zápasy | Život a styl | Drbna | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.