úterý 26. května 2020 Filip

DRBNA NA OBĚDĚ: Sexy talíř v jihlavském Image Restaurantu. Po delší době také s moučníkem

Image Restaurant na jihlavských Březinkách. To je místo mého dnešního obědu. Na pokec s přáteli a pořádný steak sem chodím večer ráda a často, oběd jsem tu ale zatím nikdy neměla. Takže pro mě další „gastro novinka“.

Je 11:46 a my s kolegou vcházíme do restaurace. Na svou rozlohu a polohu mimo centrum mě překvapuje, že je docela plno. Příjemné je i to, že se tu přes oběd nekouří.

Za chvilku je u nás servírka a my si objednáváme. Polévka je pouze jedna, tak není z čeho vybírat. Jako druhý chod dneska volím vepřový steak s opečenými bramborami.

V 11:54 nám na stole zavoní polévka. Kolega požádal o pečivo, bez problémů ho obsluha donesla. Polévka je podávaná v talíři, což nebývá tak obvyklé, ale nevadí mi to, jí se mi tak lépe. Není tak výrazná, musela jsem sáhnout po solničce.

Krátce po dvanácté hodině se můžeme pustit do vepřového steaku. Na první pohled je jídlo pěkně naservírované, brambor je tak akorát, oceňuji zeleninu, hlavně rukolu, tu mám moc ráda. Maso se rozplývá na jazyku, je krásně měkké, moc mi chutnají i brambory, nejsou vysušené. Výhradu mám k omáčce, ta není moc výrazná, ale celkový dojem nekazí.

Po hlavním chodě nám ještě na stole přistane moučník, bývá součástí každého menu, což už se jen tak nevidí. Je to piškot s velkou vrstvou cukru. Jen ho ochutnám, jsem dost plná a na sladké moc nejsem. Zbytek „vyfasuje“ můj kolega, a rád.

Ve 12:14 si říkáme o placení, celý oběd dnes zabral 28 minut.

Sečteno a podtrženo:

Pohotová obsluha, příjemné, moderní prostředí, příjemná cena - 94 korun i s vodou zdarma a moučníkem.

Bylo třeba dosolit polévku, omáčka ke steaku by se dala také více „vymazlit“.

Hodnocení:

1- (hodnoceno jako ve škole)

Další díly gastroseriálu čtěte ZDE

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.