Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Věřím, že naše štafeta uspěje, říká před dnešním prvním závodem MS v biatlonu starosta Michal Šmarda

Mistrovství světa v biatlonu je bezpochyby sportovní akcí roku a možná i desetiletí na Vysočině. Dnes večer zazní první startovní výstřel, krerý odstartuje závod smíšených štafet. Stihlo město připravit vše tak, jak plánovalo? Budou turisté jen ve Vysočina aréně, nebo zavítají i do centra? A má své oblíbené biatlonisty? Na to vše odpověděl starosta Nového Města na Moravě Michal Šmarda (ČSSD) v následujícím rozhovoru.

Dlouhé přípravy jsou u konce, dnes zazní první startovní výstřel. Stihlo vedení město vše připravit, jak plánovalo?
Navazujeme na zkušenosti z MS 2013, téměř každý rok navíc probíhají v NMNM světové poháry. Každý pohár je přitom zároveň jakousi generálkou na Mistrovství světa. Takže připraveni jsme. Samozřejmě nás trochu zaskočilo počasí. V dešti a při vyšších teplotách je vše složitější.

Déšť a vítr je asi to nejhorší, co může být pro diváky, závodníky, ale v neposlední řadě i pro organizátory, je to tak?
Přípravu tratí a samotného areálu to samozřejmě zkomplikovalo. Je to neskutečné množství práce navíc. Dopředu je ale připraveno dost technického sněhu, kterým se tratě vyspravují. Pomáhá i nová nejmodernější rolba, kterou jsme do areálu letos pořídili.

Do startu MS v biatlonu zbývají hodiny. Myslete na své bezpečí a reflexní prvky, nabádá policie fanoušky

Už ve středu 7. února startuje dlouho očekávané MS v biatlonu, které hostí novoměstská Vysočina arena. Velkým tématem bude například parkování návštěvníků. To bude možné pouze na vyhrazených parkovacích plochách.

Mistrovství světa v biatlonu 2024
- koná se v Novém Městě na Moravě
- závodit se bude od 7. do 18. února
- očekává se účast kolem dvou set tisíc fanoušků

V souvislosti s počasím se dají očekávat problémy s parkováním. Věříte, že se podaří vše zvládnout bez výraznějších problémů?
Organizace dopravy je náročnější než v jiných letech. Hlavně je nezbytné, aby všichni sledovali pokyny organizátorů a policistů. Pokud je to možné, tak využili hromadné dopravy a přijeli trochu dřív.

Očekáváte, že bude živo i v centru Nového Města na Moravě, nebo budou turisté výhradně ve Vysočina Aréně, která je přeci jen trochu stranou?
Na náměstí se konalo skvělé slavnostní zahájení s programem Biathlon on the Sky a koncertem Ewy Farné. Ve čtvrtek se koná biatlonové odpoledne s autogramiádou legend a vystoupí kapela Buty, v sobotu v poledne nás pak čeká opět na náměstí koncert Anny K. Takže i ve městě bude veselo. Fanouškovská atmosféra už je připravená i v hospodách a kavárnách.

Počítám, že sám zavítáte na závody, na který se nejvíce těšíte? A máte svého oblíbeného biatlonistu či biatlonistku?
Těším se hned na dnešní smíšenou štafetu. To je můj nejoblíbenější závod. Věřím, že naše štafeta tentokrát uspěje.
 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto facebook Michala Šmardy

Štítky biatlon, rozhovor, Michal Šmarda, Nové Město na Moravě, Kraj Vysočina, Ewa Farna, Anna K, Vysočina Aréna, počasí, turisté

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Věřím, že naše štafeta uspěje, říká před dnešním prvním závodem MS v biatlonu starosta Michal Šmarda | Rozhovory | Drbna | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.