Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Do startu MS v biatlonu zbývají hodiny. Myslete na své bezpečí a reflexní prvky, nabádá policie fanoušky

Už ve středu 7. února startuje dlouho očekávané MS v biatlonu, které hostí novoměstská Vysočina arena. Velkým tématem bude například parkování návštěvníků. To bude možné pouze na vyhrazených parkovacích plochách.

Jak dnes informovala policejní mluvčí Dana Čírtková, budou řádně vyznačeny a řidiče k nim navedou proměnné tabule, pořadatelé a policisté, kteří budou mít pevná stanoviště na všech důležitých příjezdech směrem k Novému Městu na Moravě.

Mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě zahájí den před úvodní disciplínou závodního programu dnešní slavnostní ceremoniál. Během něj vystoupí na náměstí také zpěvačka Ewa Farna.

Ve středu 6. února je na programu závod smíšených štafet.

Zdroj: ČTK

„Proto je nutné dbát jejich pokynů. Od zaparkovaných vozidel se budou lidé pohybovat pěšky dovnitř do arény nebo na stanoviště kolem tratí. Po skončení závodů už ale budou špatné viditelné podmínky, protože většina závodů končí ve večerních hodinách, proto apelujeme na všechny návštěvníky, aby se vybavili kvůli své vlastní bezpečnosti reflexními prvky, protože se může stát, že se ke svým vozidlům budou vracet pěšky po silnicích, kde není veřejné osvětlení a není zde ani u silnice chodník," vyzývá Dana Čírtková. 

Každý reflexní prvek, který lidé použijí, přispívá k jejich viditelnosti a snižuje riziko, že by je řidič projíždějící po silnici přehlédl.

Komu můžeme přijet fandit? 

Markéta Davidová a Michal Krčmář. To jsou jména dvou největších nadějí českého týmu, která mají na blížícím se biatlonovém mistrovství světa v Novém Městě na Moravě šanci na medaile.  Nebudou ale jedinými českými závodníky na startu. 

Biatlonové šílenství startuje. Do začátku mistrovství světa v Novém Městě na Moravě zbývají jen dny

Markéta Davidová a Michal Krčmář. To jsou jména dvou největších nadějí českého týmu, která mají na blížícím se biatlonovém mistrovství světa v Novém Městě na Moravě šanci na medaile. Nebudou ale jedinými českými závodníky na startu.

V desetičlenné nominaci dále jsou Tereza Voborníková, Jessica Jislová a Lucie Charvátová, poprvé se představí Kristýna Otcovská. Mezi muži budou vedle Krčmáře, který jako jediný z Čechů startoval už na novoměstském mistrovství světa v roce 2013, také Jonáš Mareček, Tomáš Mikyska, Jakub Štvrtecký a další debutant Vítězslav Hornig. Závodníky však vesměs trápí různé zdravotní neduhy a tak je možné, že se v nominaci objeví ještě jedno jméno.

Zatímco biatlonisté ladí formu, pořadatelům dělá starosti nepříznivé počasí, tedy déšť a teploty nad nulou. Předpověď počasí na první týden je dle šéfa biatlonového svazu Jiřího Hamzy katastrofální. „Špatné je to hlavně na středu, kde hlásí 11 milimetrů vody a žádné minusové teploty,“ řekl Jiří Hamza. Jeho snahou je zajistit maximální komfort pro diváky. Ti už pro první čtyři a poslední dva dny vykoupili celou kapacitu Vysočina Arény, která je 27 tisíc lidí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vysočina arena

Štítky biatlon, MS, šampionát, doprava, bezpečnost, reflexní prvky, Nové Město na Moravě, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do startu MS v biatlonu zbývají hodiny. Myslete na své bezpečí a reflexní prvky, nabádá policie fanoušky | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.