Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Víkend v okolí Jihlavy nabitý zážitky. Poznejte centrum Kraje Vysočina

PR článek

Město Jihlava ležící na hranici Moravy a Čech má návštěvníkům co nabídnout. Historií dýchající centrum města je jen jedním z mnoha míst, které stojí za to vidět. Nezáleží na tom, kdo se vydá za dobrodružstvím, Jihlava nabízí aktivity pro všechny věkové kategorie. Na výlet si proto vyhraďte dostatek času a my vám slibujeme, že nebudete odjíždět zklamaní. Tyto čtyři aktivity rozhodně nevynechejte.

Vyhlídka Zaječí skok

Legendu o špatném rytíři z Plander, který při lovu zabil nemohoucího staříka a hned poté začal pronásledovat zajíce, zná nejeden obyvatel Jihlavy. Chcete-li poznat také zbytek příběhu, doporučujeme vám vydat se za ním na vyhlídku Zaječí skok, která po této legendě nese svůj název.

Vyhlídka leží v přírodní rezervaci severozápadně od Jihlavy a je domovem pro více než 80 druhů mechů a jiných zajímavých rostlin či živočichů. Samotný vrchol nabízí dechberoucí výhledy, které by byl hřích nezvěčnit si ve svém chytrém telefonu. Obaly na iPhone nebo jiný telefon proto rozhodně nezapomeňte doma. Mohou posloužit jako skvělý stojan během samotného focení. Zabrání také nepříjemnostem při případném pádu telefonu.

Prohlídka Jihlavského podzemí

Pokud se už do těchto končin vypravíte, neobejděte ani druhý největší systém podzemních chodeb v České republice. Ty vznikly vzájemným propojením sklepů, které byly do konce 14. století tesané do skály a sloužily k uskladnění piva a jiných řemeslných výrobků. Na odvážlivce, kteří se nebojí tmy a stísněných prostor, čeká také největší rarita jihlavského podzemí – zeleně světélkující chodba. Na výběr máte z vícero prohlídkových okruhů, a tak si tuto atrakci můžete naplánovat přesně podle svých představ.

Zoologická zahrada Jihlava

Divoké kočkovité šelmy, hravé opice či zajímaví plazi jen na skok od centra města? Vydejte se do Zoo Jihlava, která nabízí dobrodružství pro velké i malé návštěvníky. Výhodou je, že si výlet můžete naplánovat prakticky kdykoli, protože je otevřená každý den v roce. Během pár hodin tak máte příležitost poznat tajemství exotických zvířat Afriky, Ameriky, Asie či Austrálie, ale přiblížit se můžete také těm našim evropským. Navíc se v ZOO pravidelně konají všemožné akce, takže budete mít o zábavu postaráno.

Koupaliště Vodní ráj Jihlava

Na závěr si po náročném dni můžete odpočinout na koupališti Vodní ráj v Jihlavě. Během slunečných dnů oceníte rozsáhlý venkovní areál, ale nudit se nebudete ani v zimě. Vnitřní část nabízí velký rekreační bazén s různými vodními atrakcemi, kde si přijde na své opravdu každý. Divoká řeka a 108 metrů dlouhý tobogán potěší všechny akční duše. A kdo touží po sladkém nicnedělání, může využít vířivý bazén o teplotě 33–34 °C nebo relaxační část koupaliště.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Kraj Vysočina, Jihlava, turistika, Zoo Jihlava, Vodní ráj, Morava, Zoologická zahrada Jihlava, vyhlídka, Afrika, Asie, Austrálie, Česko, Amerika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend v okolí Jihlavy nabitý zážitky. Poznejte centrum Kraje Vysočina | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.