Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V jihlavské nemocnici mapují paliativní péči. Personál se zaměřuje na nevyléčitelně nemocné

V jihlavské nemocnici probíhá pilotní projekt Ministerstva zdravotnictví na zmapování potřebnosti paliativní péče v nemocnicích. Díky němu se její personál zaměřuje na nevyléčitelně nemocné pacienty se závažným onemocněním v pokročilých a konečných stádiích onkologických i neonkologických onemocnění.

Projekt probíhá od 1.června letošního roku po dobu 21 měsíců a informace a výstupy z realizace pilotního provozu budou využity pro komplexní zhodnocení jeho fungování a umožní zavádění dalších paliativních týmů do nemocnic v celé  České republice.

Na tento pilotní projekt je poskytována finanční podpora EU a ze státního rozpočtu a dotace je součástí projektu MZ ČR „Podpora paliativní péče – zvýšení dostupnosti zdravotních služeb v oblasti paliativní péče v nemocnicích akutní a následné péče”.

„Cílem programu je vytvořit prostředí pro zvýšení dostupnosti paliativní péče v nemocnicích. Pilotní provoz zároveň slouží ke zmapování činnosti a finanční náročnosti konziliárního paliativního týmu, který v naší nemocnici pracuje již dva roky,“ jmenuje Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice.

Cílovou skupinou jsou nevyléčitelně nemocní pacienti se závažným onemocněním v pokročilých a konečných stádiích onkologických i neonkologických onemocnění.

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky paliativní péče, projekt, Ministerstvo zdravotnictví, Nemocnice Jihlava, Lékárenský komplex Jihlava, nemoc, nemocnice, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Evropská unie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jihlavské nemocnici mapují paliativní péči. Personál se zaměřuje na nevyléčitelně nemocné | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.