Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihlavská gynekologie má jeden z nejmodernějších ultrazvuků v zemi. Je rychlejší a přesnější

Jihlavská nemocnice má další novinku. Je jí jeden z nejmodernějších ultrazvuků na Vysočině a prakticky v celé zemi. Sloužit bude na gynekologickém oddělení nastávajícím maminkám i onkologickým pacientkám. Ultrazvuk je především rychlejší a přesnější než dosavadní přístroje. Zařízení v krajském městě má dva takové nové přístroje.

Vytížený bude přístroj především kvůli onkologickým pacientkám. Zpřesňuje totiž onkogynekologické nálezy. „Je to opravdu špička mezi ultrazvuky. Zpřesňuje diagnostiku a pomůže nám zrychlit rozhodování, jak dále léčit pacientku, zda se přednostně rozhodnout pro operaci, nebo zvolit jinou vhodnější modalitu léčby. Pomáhá nám vidět tkáně tak, jak žádný přístroj předtím nedokázal,“ jmenuje primář gynekologicko-porodnického oddělení Aleš Roztočil.

Moderní ultrazvukové přístroje pomohou nastávajícím maminkám. „Mají lepší rozlišovací schopnosti, takže je využijeme v diagnostice vývojových vad,“ říká gynekolog Talal Salloum o screeningovém vyšetření. Díky přístroji a podrobnějšímu vyšetření lékaři snadněji rozpoznají případnou vývojovou vadu.

Vaginální sondy s 3D a 4D zobrazením 

Uvedený ultrazvuk disponuje také vaginálními sondami, které umožňují 3D a 4D zobrazení. Novější zobrazovací technika umožní lékařům především v onkogynekologii zpřesnit vyšetření pacientek. „Představuje to pro nás větší lepší flexibilitu, vyšší rychlost, větší jasnost,“ jmenuje Talal Salloum.

Dva nové ultrazvuky vyšly na 4 791 600 korun včetně DPH.

„Pořízeny byly díky v rámci projektu „Modernizace a obnova přístrojového vybavení onkogynekologické péče Nemocnice Jihlava“, který je realizován v rámci Integrovaného regionálního operačního programu a je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj,“ jmenuje na závěr Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice.

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky gynekologie, onkologie, ultrazvuk, Nemocnice Jihlava, Lékárenský komplex Jihlava, Kraj Vysočina, Aleš Roztočil, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská gynekologie má jeden z nejmodernějších ultrazvuků v zemi. Je rychlejší a přesnější | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.