Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Prevence je základ. Lidé v Jihlavě se o tom přesvědčí na tradičním Dni zdraví

O tom, že prevence je základ, určitě není pochyb. Proto je pro zájemce na pondělí 8. dubna opět připraven Den zdraví. Odborníci zájemcům poradí, jak si správně mýt ruce nebo třeba pomohou s odvykáním kouření. Na kožním oddělení budou vyšetřena znaménka. A to zdaleka není všechno.

„V naší nemocnici si mohou lidé opět nechat změřit tlak, cholesterol nebo třeba poradíme s očkováním proti klíšťové encefalitidě. Zájemcům v kožní ambulanci také zkontrolujeme znaménka,“ zve do jihlavské nemocnice její mluvčí Monika Zachrlová.

V modré chodbě, spojující interní a diagnostický pavilon, budou připraveni zdravotničtí pracovníci. Kuřákům se bude měřit oxid uhličitý v plicích a nabídnuta jim bude pomoc Poradny pro odvykání kouření.

 „Touto akcí chceme upozornit na důležitost prevence a odpovědnost každého z nás za své zdraví. Chodit k lékaři na preventivní prohlídky rozhodně není zbytečné, a to by si lidé měli uvědomit,“ říká náměstkyně ošetřovatelské péče Jarmila Cmuntová s tím, že lidé procházející kolem stánků Dne zdraví by se na pár minut mohli zastavit a zkontrolovat svůj stav.

Vyšetření prsou bez žádanky 

Na místě budou k dispozici i nutriční terapeuti, kteří poradí ohledně výživy. Měřit se bude také hodnota glykémie. Mamografické vyšetření bude přístupné bez žádanky. Pracovníci z Centra pro zdravotně postižené Kraje Vysočina poradí s výběrem kompenzačních pomůcek. Všechny úkony budou opět zdarma.

„Den zdraví pro veřejnost se koná v pondělí 8. dubna od 9 do 14 hodin. Zdravotníky najdete v přízemí, v modré chodbě spojující interní pavilon nemocnice s diagnostickým. Vyšetřování znamének bude probíhat v ambulanci č.3 u paní doktorky Blažkové v přízemí interního pavilonu. Všechny úkony budou opět zdarma,“ doplnila na závěr Zachrlová.

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky Den zdraví, prevence, vyšetření, odborník, zdraví, Jihlava, pavilon, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prevence je základ. Lidé v Jihlavě se o tom přesvědčí na tradičním Dni zdraví | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.