Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihlavská nemocnice hlásí hotovo. Šest pater interního pavilonu se opravovalo celkem tři roky

Dohromady tři roky se v jihlavské nemocnici opravoval interní pavilon. Nyní je kompletně hotovo. Do finále se dostaly i práce v suterénu a všechna lůžková oddělení jsou nyní na svých místech. Opravy vyšly na více než 370 milionů korun.

Kompletní rekonstrukcí prošlo všech šest lůžkových pater interního pavilonu. Dělníci s pracemi skončili vloni na podzim, pak se přesunuli do suterénu.

Interní pavilon pochází z přelomu 70. - 80. let 20. století a od doby svého vzniku neprošel zásadnější rekonstrukcí. Opravy probíhaly od nejvrchnějších podlaží směrem dolů. Celková cena rekonstrukce je 372 271 571 korun včetně DPH. Je placena z rozpočtu Kraje Vysočina.

„V nových podmínkách jsou zdravotníci i pacienti kardiologického, neurologického, urologického, onkologického, kožního, chirurgického a interního oddělení. Jako poslední se po „kosmetických úpravách“  6. podlaží zpět nastěhuje plicní a ORL oddělení,“ jmenuje Monika Zachrlová, mluvčí Nemocnice Jihlava.

Opravy interního pavilonu začaly na jaře 2016. „Rád bych poděkoval našim zaměstnancům i pacientům za trpělivost. Tato oprava byla jednou z nejnáročnějších v historii naší nemocnice,“ říká ředitel nemocnice Lukáš Velev. K němu se přidává provozně technický náměstek Alexander Filip.Velké díky patří stavebním firmám, opravy proběhly bez komplikací.“

Rekonstrukce v číslech: Celková plocha omítek v interním pavilonu je 65 000 m2 (což je téměř dvojnásobná plocha Masarykova náměstí v Jihlavě). V pavilonu je 1 570 kusů dřevěných dveří a 151 kuchyňských linek. Na stavbě bylo použito 45 kilometrů silnoproudých kabelů. Plocha podlah jednoho podlaží je 2 300 m2.

Starý pavilon sloužil téměř na hranici životnosti bez výraznějších oprav více než 35 let. Náročná rekonstrukce za provozu se dotýkala pacientů, zaměstnanců a snadná nebyla ani pro dodavatele stavebních prací. „Rád bych všem poděkoval, výsledkem určitého nekomfortu v průběhu stavby je moderní zázemí pro poskytování kvalitní zdravotní péče obyvatelům našeho regionu,“ doplňuje Jiří Běhounek, hejtman Kraje Vysočina.

„Finišující rekonstrukce interního pavilonu, kterou jsme realizovali jako součást dodavatelského Sdružení Interna, byla nebývalou výzvou svým rozsahem i náročností v podmínkách běžného provozu nemocnice. V jejím průběhu bylo třeba učinit řadu kompromisů a já bych rád ocenil všechny zúčastněné, kteří se podíleli na konstruktivním řešení nastalých problémů. Poděkování za toleranci a trpělivost patří zejména personálu a pacientům nemocnice, kteří řadu měsíců žili, pracovali nebo byli léčeni se stavbou pod podlahou,“ říká ředitel stavební firmy Podzimek a synové Martin Podzimek.

Zdroj Nemocnice Jihlava

Štítky interna, oddělení, rekonstrukce, oprava, Nemocnice Jihlava, pavilon, Lékárenský komplex Jihlava, pacient, Kraj Vysočina, Jiří Běhounek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská nemocnice hlásí hotovo. Šest pater interního pavilonu se opravovalo celkem tři roky | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.