Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Větší děti v jihlavské nemocnici se budou po operaci uzdravovat v novém zvířecím pokoji

V jihlavské nemocnici mají další opravený pokoj. Tentokrát se opravy týkaly dětského oddělení, konkrétně je určen větším dětem, hlavně po operacích. Vybavení se mohlo pořídit opět díky sponzorovi.

Na dětském oddělení jde už o patnáctý opravený pokoj. Novou tvář dostaly za poslední roky také třeba odborné ambulance. Zmíněný opravený pokoj se zvířecími motivy budou využívat pacienti od 6 do 18 let. Nejvýraznější položkou rozpočtu byly pohodlné postele, které ocení především pacienti po operacích.

„Na postele padla třetina rozpočtu. Tento pokoj je separátní a měli by ho oproti ostatním využívat více naši pacienti po operacích,“ popisuje vrchní sestra oddělení a zároveň autorka pokoje Simona Hájková.

Zvířecí motivy jsou na stěnách pokoje, opravila se podlaha, vyměnil nábytek, obnovily postele, zvelebila koupelna. Opravy vyšly na 150 tisíc korun a za sponzorskými penězi stojí jihlavská firma Bosch Diesel.

V současné chvíli je na dětském oddělení jihlavské nemocnici opraveno celkem 15 pokojů, tři ambulance a tři vyšetřovny. Většina zázemí tak má nový kabát. „Léčí také prostředí, takže je určitě důležité, jak se u nás pacienti cítí,“ dodává primář dětského oddělení Martin Zimen.

Na dětském oddělení se na šesti odděleních stará o pacienty zhruba 60 sester a 14 lékařů. „Ročně jsou na oddělení hospitalizovány více než tři tisíce dětí a zhruba osmnáct set doprovodů,“ doplnila další čísla Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice.

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky Nemocnice, Jihlava, pokoj, dětské oddělení, oprava, Lékárenský komplex Jihlava, pacient, postel, Robert Bosch GmbH

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Větší děti v jihlavské nemocnici se budou po operaci uzdravovat v novém zvířecím pokoji | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.