Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihlava má novou ambulanci pro profesionální sportovce. Využít ji může také široká veřejnost

V jihlavské nemocnici se v tomto týdnu otvírá ambulance zaměřená na vyšetření profesionálních sportovců. Na prohlídku ale může zajít také široká veřejnost. Lidé tak nemusí jezdit daleko na prohlídky za tělovýchovným lékařem.

„Ambulance bude zajišťovat vyšetření a preskripci pohybu pro širokou veřejnost a prohlídky sportovců,“ upřesňuje lékař Jiří Bachr. Pacienti se budou moci nechat vyšetřit a také změřit klidové EKG, podstoupit zátěžový test, prověřit práci svého srdce při zátěži na ergometrii, podstoupit echokardiografii neboli ultrazvukové vyšetření srdce, a klidovou spinometrii. Tedy fyziologický test měřící objem vzduchu, který pacient vdechuje či vydechuje v závislosti na čase.

Vyšetřování bude probíhat po předchozí telefonické domluvě na kardiologické ambulanci jihlavské nemocnice. „Služby jsou zpoplatněné a ceník najdou pacienti na webových stránkách naší nemocnice.Telefon pro objednání je 703 426 190,“ doplnila Monika Zachrlová, mluvčí Nemocnice Jihlava.

Foto pixabay.com

Štítky lékař, sportovec, ordinace, Nemocnice Jihlava, EKG, Jihlava, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava má novou ambulanci pro profesionální sportovce. Využít ji může také široká veřejnost | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.