Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Úrazy z trampolín či turisté s kožními červy. V jihlavské nemocnici se během léta nezastaví

Personál v jihlavské nemocnici se v těchto dnech rozhodně nenudí. Do ambulancí přichází pacienti s úrazy z trampolín, kola nebo kolečkových bruslí. V traumatologické ambulanci urgentního příjmu denně lékaři a sestry ošetří více než stovku pacientů, což je oproti ostatním měsícům roku nárůst. S úrazy míří za zdravotníky i více cizinců.

„Nejčastěji ošetřujeme lehčí a středně těžká zranění. Během léta se nezastavíme, v soukromých ambulancích mívají dovolenou, proto pacienti míří především za námi do nemocnice,“ popisuje letní provoz vrchní sestra urgentního příjmu jihlavské nemocnice Hana Hladíková. Traumatologickou ambulancí projde denně zhruba stovka lidí nejenom s novými úrazy, ale i ti, kteří jdou na kontrolu. Běžně je to zhruba polovina v pracovní době.

Ošetření pacienti žádají 24 hodin denně, za lékaři míří nejčastěji s úrazy spojenými s venkovní aktivitou, konkrétně s jízdou na kole a kolečkových bruslích, řezné rány o sekyrky nebo jde o úrazy v bazénu při koupání. „Ošetřujeme i děti z táborů, přibylo také cizinců. Ti na Vysočině buď tráví dovolenou nebo tudy projíždějí po dálnici D1,“ popisuje Hana Hladíková.

V horkých dnech zdravotníci pečují také o více pacientů s kolapsovými stavy kvůli vysokým teplotám. „Na pohotovosti přibylo těch, které potrápilo hmyzí bodnutí a angíny. Infekční ambulanci navštívili turisté, kteří přijeli z Thajska a Zanzibaru a přivezli si z dovolené kožní červy," doplnila Monika Zachrlová, mluvčí Nemocnice Jihlava.

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky Nemocnice Jihlava, zranění, ošetření, úrazy, léto, cizinci, Lékárenský komplex Jihlava, pacient, Thajsko, trampolína, Zanzibar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úrazy z trampolín či turisté s kožními červy.  V jihlavské nemocnici se během léta nezastaví | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.