Počasí dnes14 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 10. října 2024  |  Svátek má Marina
Bez reklam

Jihlavskou nemocnici čekají kvůli rozsáhlé opravě interního pavilonu náročné tři roky

Pacienti i zaměstnanci jihlavské nemocnice se od nového roku musí připravit na velké změny. Kvůli opravě interního pavilonu budou postupně přestěhována oddělení i ambulance. Oprava pavilonu potrvá tři roky.

Interní pavilon je budovou s největším počtem lůžek v jihlavské nemocnici, takže po dobu celkové rekonstrukce budou muset být jednotlivá oddělení i lůžka přestěhována: „S nadsázkou to bude akce kulový blesk,“ popisuje provozně technický náměstek Alexander Filip.

Stěhovat se začíná již v těch dnech. Změny se týkají plicního oddělení, které se nově přesunuje na infekčním oddělení, a to jak lůžka, tak ambulance.

Čekají nás náročné tři roky, a to jak pro zaměstnance, tak pro pacienty. Budeme se snažit, aby pro všechny byly informace o tom, kam se přestěhovaly ambulance a oddělení, co nejpřehlednější,“ říká ředitel jihlavské nemocnice Lukáš Velev.

Veškeré informace k probíhající rekonstrukci najdou pacienti v nemocnici na informačních tabulích a samozřejmě také na webu jihlavské nemocnice. „Interní pavilon je na hranici technické amortizace a rekonstrukce je nezbytná. Výsledkem bude větší komfort pacientů. Děkujeme předem všem pacientům i příbuzným za pochopení, toleranci přechodně sníženého komfortu,“ dodává Lukáš Velev.

Po plicním oddělení čeká přesun také ortopedické, geriatrické a traumatologické oddělení.Rekonstrukce interního pavilonu, kde je plicní, chirurgické, kožní, onkologické, ORL, urologické, interní, kardiologické a neurologické oddělení, potrvá celkem tři roky. Rekonstrukce bude probíhat po jednotlivých patrech.

Celková cena rekonstrukce je více než 372 milionů korun včetně DPH.

Foto Lenka Dvořáková

Štítky pavilon, Lékárenský komplex Jihlava, pacient, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavskou nemocnici čekají kvůli rozsáhlé opravě interního pavilonu náročné tři roky | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.